Joe Biden: SUA vor ajuta România să-și asigure independența energetică și să nu depindă de Rusia

Data publicării:
ponta biden FB

 

La rândul său, premierul Victor Ponta a declarat că la frontiera României este o situaţie de criză fără precedent în ultimii 20 de ani, iar prezenţa oficialului american reprezintă un mesaj puternic pentru ţara noastră.

Securitatea naţională şi cea energetică sunt inseparabile în această parte a lumii, pentru ca Rusia să nu îşi folosească resursele energetice ca armă. De aceea, eu consider că piaţa de energie europeană trebuie să fie sigură, diversă şi interconectată. Noi suntem gata să vă asigurăm ajutorul necesar”, a spus Joe Biden.

El a arătat că reţeaua de conducte petroliere şi piaţa internă de gaze din România pot fi dezvoltate, ca punct cheie de conectare a pieţei de la Marea Neagră până la Europa Centrală.

Momentul actual este unul în care ideea unui parteneriat strategic, stabil şi de lungă durată, între România şi SUA trebuie reafirmată, fiind necesar ca românii să aibă sentimentul că Statele Unite consideră România drept un partener de încredere şi respectat, a afirmat premierul Victor Ponta.

„Este un moment în care trebuie reafirmată ideea unui parteneriat strategic, stabil, de lungă durată între Statele Unite ale Americii şi România, importanţa şi încrederea pe care SUA o acordă întregii regiuni şi tuturor partenerilor şi aliaţilor din zonă şi un sentiment special pentru români că nu doar noi ne dorim acest parteneriat strategic, ci şi SUA consideră că România este un partener de încredere şi respectat”, a spus Ponta, într-o conferinţă de presă comună cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, care a urmat discuţiei de la Guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri