Judecătoria Buzău ar putea să funcționeze în mall-ul din oraș

Data publicării:
galleria mall

  

Judecătoria Buzău vrea să închirieze un spațiu de 1.500 de metri pătrați în mall-ul din oraş

Reprezentanții Judecătoriei Buzău vor să închirieze un spațiu de 1.500 de metri pătrați în care să funcționeze instanța, începând din septembrie.

În prezent, instanța buzoiană își desfășoară activitatea în aceeași clădire cu Tribunalul Buzău, însă sediul este vechi, iar spațiul - insuficient.

La licitația pentru un nou sediu au fost înscrise cinci oferte - trei sedii de firme și două centre comerciale. În urma evaluării ofertelor, patru dintre acestea au fost descalificate, rămânând în cursă doar centrul comercial Galleria Mall. Ofertele au fost analizate de o comisie formată la nivelul Judecătoriei Buzău.

Pentru a putea fi semnat contractul de închiriere, reprezentanții Galeria Mall trebuie să mai obțină avize de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Jandarmerie şi Administrația Penitenciarelor.

De asemenea, ofertantul trebuie să se ocupe de compartimentarea spațiului pus la dispoziție și de întreținerea acestuia pe o perioadă de cinci ani, pentru o chirie de 15.000 de euro lunar, suma maximă alocată de Ministerul Justiției.

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, declara, anul trecut, într-o vizită la Buzău, că Ministerul va căuta resurse pentru construirea unei noi judecătorii. Deocamdată însă, Ministerul a alocat bani pentru închirierea unui spațiu pe o perioadă de cinci ani.

Mall-ul are o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați, iar spațiul destinat Judecătoriei Buzău ar urma să ocupe aproximativ 8-9% din suprafața totală a clădirii.

Citiţi şi Judecătoria din Târgovişte funcţionează în cantina unui fost CAP

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri