Judecătorii amână decizia privind judecarea lui Nelu Iordache în libertate

Data publicării:
20121207 20iordachetrascu-37345

Avocatul lui Nelu Iordache trebuie să îi convingă pe judecători că procurorii au făcut o încadrare greşită a faptelor şi că banii pe care se presupune că i-ar fi deturnat din fonduri europene, aproximativ 25 de milioane de lei, nu provin de fapt din fondurile structurale, ci de la statul român. Doar ulterior presupuselor fapte a fost semnatcontractul cu Uniunea Europeană, susţine avocatul lui Nelu Iordache.

Decizia judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti privind judecarea în stare de arest preventiv sau în libertate va fi definitivă, odată ce va fi pronunţată.

Detaliile cazului Nelu Iordache

Duminică, instanța Tribunalului București a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a omului de afaceri Nelu Iordache, admiţând cererea procurorilor anticorupție.

Omul de afaceri a semnat un contract cu statul pentru construirea a 39 de kilometri de autostradă între Arad şi Nădlac, cu bani europeni. Iordache a subcontractat apoi lucrarea unor societăţi din Portugalia, care au lăsat baltă construcţia autostrăzii. Motivul: nu şi-au primit banii.

În cele din urmă, compania de autostrăzi a reziliat contractul cu omul de afaceri. Era prea târziu deja însă, pentru că şase milioane de euro au intrat în contul Romstrade.

Pentru a fi acoperit în acte, Nelu Iordache vira banii unor firme deţinute de apropiaţi, sub forma unor plăţi pentru servicii prestate la construirea autostrăzii. De fapt, chiar de a doua zi, mare parte din sume se întorceau la el. Cu banii pentru autostradă, Nelu Iordache ar fi cumpărat un avion pentru compania lui aeriană, iar alte fonduri au ajuns la un asociat care ar fi cumpărat mai multe terenuri în apropiere de Bucureşti.

Procurorii spun că actele de vânzare-cumpărare pentru terenuri au fost falsificate de Nelu Iordache personal, în vreme ce altele au fost „aranjate” de angajaţi ai săi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri