Judeţul Vâlcea a rămas 80 de minute fără energie electrică

Data publicării:
statie de electricitate
Foto: captură TV

ACTUALIZARE 19:30 Prefectul județului Vâlcea, Radu Renga, a declarat că a fost remediată avaria la rețeaua de energie electrică care a afectat aproximativ 85% dintre abonaţii din judeţ, transmite Agerpres.

A fost o avarie destul de serioasă de peste 1 oră și 20 minute, un număr de 150.000 de abonați dintr-un total de 175.000 rămânând, în întreg județul Vâlcea, fără curent electric", a precizat Renga. Potrivit acestuia, toate cele 89 de localități din judeţ au raportat că au fost afectate de avarie.


Roxana Mărginean, purtătorul de cuvânt al CEZ România, spune că problema a apărut în jurul orei 16, la secţiunea de reţea de înaltă tensiune care alimentează judeţele Vâlcea şi Argeş. Este o avarie în sistemul naţional şi pentru remedierea căreia intervin echipele Transelectrica. Cele mai mari probleme sunt în Vâlcea, mai puţine în Argeş. Conform reprezentantului CEZ, se speră ca avaria să fie remediată în până la ora 20:00.

O pană uriașă de curent a afectat, după ora 16,15, municipiul Râmnicu Vâlcea și mai multe localități din județ, a declarat, pentru Agerpres, prefectul județului Vâlcea, Radu Renga.

„La 17,15 minute am fost sunat de CEZ și mi s-a comunicat faptul că s-a reușit măcar pentru platforma chimică, unde sunt cei mai mari agenți economici, repornirea curentului, unde situația ar fi fost destul de gravă. În rest am dat dispoziții ca IPJ, ISU, poliția locală, șefi de post din localitățile județului să fie în dispozitiv pentru a preveni, a ajuta agenții economici și a fluidiza traficul acolo unde sistemele de semaforizare nu funcționează", a declarat Radu Renga.

„Toate echipajele de la Poliția Rutieră și toți agenții disponibili au fost trimiși în trafic, pentru a fluidiza circulația în zonele cu trafic aglomerat”, a spus Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri