Jurământ cu bâlbe la Camera Deputaţilor

Data publicării:
20121221 20bilbe-39857

Deputaţii s-au perindat unul câte unul la tribună şi au jurat că vor munci în interesul ţării şi al cetăţenilor. Unii au jurat cu mâna pe Biblie, alţii pe Constituţie, alţii au jurat pe propria onoare. Şedinţa de plen nu a fost lipsită de incidente. De emoţie, unii aleşi au uitat să pună mâna pe Biblie, iar alţii s-au bâlbâit.

După ce Liviu Dragnea a uitat să pună de la început mâna pe Biblie, fosta sa asistentă, Cătălina Ştefănescu, le-a atras atenţia celorlalţi: „Vă rog frumos să nu uitaţi să puneţi mâna pe Biblie!” În ciuda avertismentului, Maria Grapini a repetat gestul lui Dragnea.

Remus Cernea a fost printre cei care au ales să nu jure cu mâna pe Biblie. Ateu declarat, pe durata jurământului a ţinut mâna pe Constituţie. „Eu am jurat pe onoare şi credinţă, aşa cum prevede Legea nr. 8 din 2002. Eu m-am declarat liber cugetător”, a spus Cernea, după ceremonie.

Deputatul PNL George Becali a adaptat şi îmbogăţit finalul jurământului: „Aşa să-mi ajute Dumnezeu. Doamne Iisuse Cristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul.

Deputaţii aflaţi la primul mandat şi-au rugat colegii să-i fotografieze în momentul depunerii jurământului. După ce Daniel Fenechiu a jurat cu mâna pe Biblie, i s-a făcut poză cu o tabletă.

Ceremonia a durat peste şase ore. Deputaţii şi-au ales apoi conducerea - Valeriu Zgonea a fost reales preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri