JURNAL PENTRU COPII. Cum a fost copilăria regizorului Adrian Sitaru

Data publicării:
17022013 20sitaru-49970

Regizorul Adrian Sitaru a spus că zilele acestea începe un scurtmetraj în care apare un băiețel de 8 ani.

„Regizorul face de toate, scrie, lucrează cu actorul, face uneori și muzica, lucrează cu scenograful. Nu e deloc plictisitor. Scurtmetrajul seamănă cu un desen animat, 10-15 minute un episod. Pot fi și 30 de minute”, explică Adrian Sitaru.

„M-am descurcat destul de bine la Domestic, deși nu e ușor să lucrezi cu copii și animale, sunt greu de controlat. Am avut animale înțelegătoare, un porumbel, o găină, un iepure, un cățel, o pisică”, spune el.

„Am copilărit frumos, aveam bunici la țară, într-un sat cu drumuri prăfuite, a fost raiul pentru mine. Aveam și animale, se simte că poveștile din Domestic sunt inspirate din copilărie”, mărturisește regizorul.

„Primul premiu m-a ajutat mult, cel luat cu Valuri în 2007 la Locarno. A fost primul meu premiu mare, și acum mă gândesc cât a contat E bine pentru stima de sine, ca să știi că ceea ce faci e bine și să continui”, subliniază el.

Un sfat pentru copii: „Să vă uitați la filme și scurtmetraje, nu doar ce este la televizor, să mergeți și la cinema, pentru că este o experiență foarte frumoasă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri