JURNALUL DE SEARĂ. Adriana Săftoiu explică de ce e posibil ca Traian Băsescu să nu fi fost informat despre demersurile fratelui său 

Data publicării:
adriana saftoiu cu scris

Eu cred că președintele știa foarte bine, nu avea nevoie să afle de la serviciile secrete, despre faptul că fratele lui a botezat un copil. A fost un act public. Mai mult decât atât, președintele nu a refuzat gestul fratelui. Nu aveau serviciile de ce să-i povestească președintelui un botez pe care îl poți citi pe site-ul unui ziar”, a spus Adriana Săftoiu.

În schimb, în ceea ce privește faptele de care îl acuză procurorii pe Mircea Băsescu, Adriana Săftoiu explică de ce este posibil ca președintele să nu fi fost informat de către servicii.

Cred că întrebarea pe care ne-o putem pune este dacă serviciile l-au informat pe președinte despre demersurile pe care le făcea Mircea Băsescu cu acest clan. Îmi pun doar întrebarea – în cazul în care președintele României, la început, devenea şi el suspect în acest caz, din cauza fratelui care-i foloseşte numele- era normal ca președintele să fie anunțat? Eu cred că nu. Pentru că dacă președintele a fost la început bănuit, din cauza fratelui, că ar putea avea legătură , cum să-l informezi? Cum să-i spui: vedeţi că sunteţi bănuit că faceți trafic de influenţă? Tocmai vă avertizăm ca să ștergeți urmele?”, a spus ea.

Adriana Săftoiu, în prezent purtător de cuvânt al PDL, a povestit și un episod petrecut în perioada în care era consiliera președintelui. A fost sunată și întrebată dacă îl cunoaște pe un om care fusese arestat și care invoca numele unor consilieri prezidențiali, chiar dacă nu îi cunoștea, pentru a cere bani.

„Ei clar au verificat să vadă dacă eu știu ceva și după ce au constatat, din propria lor cecetare, că nu aveam nicio legătură cu omul ăla, am fost întrebată oficial. Nu a venit nimeni să îmi zică: știți, se pare că dați niște bani, sau nu-i dați. Prima dată și-au făcut propria lor anchetă”, a spus ea.

Adriana Săftoiu mai spune că, în opinia sa, Mircea Băsescu nu i-a spus fratelui său nimic despre banii pe care este acuzat că i-ar fi primit.

Un alt fost purtător de cuvânt al președintelui Băsescu, Valeriu Turcan, a declarat la Digi24 că oameni din toate categoriile, de la politicieni la interlopi, încearcă să ajungă în apropierea președintelui și că mulți dintre consilierii prezidențiali au fost sunați pentru audieri în legătură cu grațieri sau dosare aflate pe rol sau pentru rezolvarea unor probleme personale în legătură cu diverse instituții.

Nici nu știu de unde făceau rost de numerele noastre, ale consilierilor, și cred că mai toți consilierii președintelui s-au lovit de astfel de încercări de intervenții. Dar ele trebuiau respinse din start și cred că aici a fost eroarea inițială a domnului Mircea Băsescu”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri