K. Iohannis îl respinge pe M. Fifor, propus la Transporturi: "Nu are expertiză". V. Ponta: "Ne întoarcem la vremea lui T. Băsescu"

Data publicării:
IOHANNIS PONTA media

 

 Foto: Mediafax

Victor Ponta l-a nominalizat de pe patul de spital din Turcia pe Mihai Fifor pentru funcția de ministru al Transporturilor, după demisia lui Ioan Rus. Senatorul Mihai Fifor, liderul PSD Craiova, este preşedintele Comisiei de Transporturi din Senat, deşi nu are experienţă în acest domeniu. Mihai Fifor se află la primul mandat de parlamentar, fiind senator de Dolj.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 15 iulie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Ioan Rus, ministru al Transporturilor, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

De asemenea, Președintele României a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a domnului Mihai-Viorel Faur în funcția de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor. Președintele României a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condițiile necesare pentru a fi numită în funcția de membru al Guvernului”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul președinției.

V.Ponta, după ce K.Iohannis l-a respins pe M.Fifor la Transporturi: „Ne întoarcem la vremea lui Traian Băsescu”

Fostul președinte Traian Băsescu spune că și el l-ar fi respins pe Mihai Fifor, deoarece nu este potrivit pentru funcția de ministru al Transporturilor. „Era sociolog, nu prea se potrivește meseria asta cu ministerul Transporturilor. Și eu l-aș fi respins”, spune Traian Băsescu.

În perioada 1994-2001, Mihai Fifor a fost cercetător ştiintific la Institutul de Cercetări socio-umane C.S. Nicolaescu-Plopsor, între 2001 şi 2005, a lucrat ca director la Centrul judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din Dolj, în perioada 2005-2009, a fost manager al Muzeului Olteniei din Craiova.

În 2009, Mihai Fifor a lucrat ca secretar de stat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, funcţie pe care a ocupat-o şi în 2012.

Citiți și: Ioan Rus, despre românii din diaspora: Au poate 1.500 de euro salariu. De banii ăștia copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă
Mihai Fifor, despre nominalizarea la Transporturi: "Nu am avut o discuţie oficială"
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri