Kaufland a fost amendat pentru că a vândut produse cu data de expirare schimbată

Data publicării:
eticheta

Unul dintre clienţii supermarketului din Cluj-Napoca a observat eticheta şi a anunţat protecţia Consumatorilor. Era vorba despre şamponul de maşină Axeon, scos la vânzare în Kaufland.

Prezenta o dublă etichetare. În sensul că pe prima etichetă, de fapt, este trecută o dată de fabricaţie pentru 2013 şi un alt număr de lot. Când se desface această eticheta, se ajunge la cea iniţială cu o altă dată, respectiv 2012”, a explicat Ioana Katona, reprezentant CJPC Cluj.

Astfel, data de valabilitate a produsului se prelungea cu un an. Neregulile au fost la câteva loturi întregi de sticle din judeţele Cluj şi Bihor. Pentru acestea, firma a fost amendată cu câte 30.000 de lei pentru fiecare judeţ cu probleme.

Deşi reetichetarea a fost făcută de o firmă din judeţul Braşov, cei de la Protecţia Consumatorilor au aplicat amenda lanţului de supermarketuri din judeţul Cluj şi asta pentru că reprezentanţii acestuia nu s-au asigurat că produsul nu este reetichetat sau expirat în momentul în care l-au pus la vânzare.

70% din marfă era deja vândută în momentul în care au ajuns inspectorii de la Protecţia Consumatorilor în control.

Astfel de probleme au mai fost găsite la acelaşi lanţ de supermarketuri din judeţul Bistriţa Năsăud, dar nu s-a finalizat ancheta deocamdată. Cercetările au fost extinse la nivel naţional. Reprezentanţii Kaufland, dar şi cei ai firmei care a produs şamponul pentru autovehicule au refuzat să comenteze situaţia. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri