Kelemen Hunor: UDMR condamnă actele de violență de orice natură și se delimitează de manifestările extremiste

Data publicării:
kelemen

Președintele UDMR a punctat că organizația pe care o conduce se delimitează ferm de manifestările extremiste și pledează pentru conviețuire pașnică, respect reciproc și toleranță.

„UDMR condamnă actele de violență de orice natură și se delimitează ferm de manifestările extremiste, surse ale relațiilor tensionate dintre comunități. Considerăm că doar conviețuirea pașnică, respectul reciproc și toleranța pot călăuzi România pe calea ei spre prosperitate și spre un viitor construit temeinic de comunitățile care o alcătuiesc”, a declarat Kelemen Hunor.

Acesta a adăugat că „UDMR consideră instrumentele democrației parlamentare și cele al dialogului politic drept singurele instrumente legitime”.

Kelemen Hunor și-a manifestat, totodată, „speranța că demersurile autorităților competente vor fi corecte în ceea ce privește investigarea acestui caz”.

De asemenea, președintele UDMR i-a mai îndemnat pe actorii vieții publice „la o abordare calmă și responsabilă a problemei în cauză”.

Procurorii DIICOT au reținut, marți, pentru 24 de ore, un „membru marcant al extensiei în România” a structurii naționalist-extremiste "Mișcarea de Tineret 64 de Comitate" - HVIM din Ungaria pentru că intenționa să detoneze în public un dispozitiv exploziv improvizat, pe raza localității Târgu Secuiesc, pe parcursul desfășurării manifestației prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri