Kelemen Hunor: Unii chiar şi astăzi încearcă să ne interzică sărbătorile în spaţiile publice

Data publicării:
kelemen hunor foto UDMR

În acest colţ estic al Bazinului Carpatic şi astăzi purtăm o luptă zilnică pentru libertate, egalitate şi fraternitate. Fiindcă unii chiar şi astăzi, la 25 de ani după colapsul regimului comunist, încearcă să ne interzică sărbătorile în spaţiile publice, încearcă să împiedice prin interdicţii organizarea comemorărilor, ne interzic să ieşim în stradă pentru a celebra momentele importante pentru comunitatea noastră”, a afirmat Kelemen Hunor în discursul său, a cărui traducere a fost pusă la dispoziţia jurnaliştilor de Biroul de presă al UDMR, notează Mediafax.

Preşedintele UDMR a mai spus că „urmaşii demni ai strategilor ţarişti şi imperialişti” au interesul de a priva comunitatea maghiară „de folosirea limbii materne, de a subjuga steagul, imnul şi simbolurile” acesteia.

„Vor să ne priveze de şcolile noastre, de cultura noastră şi de tot ce este mai important în viaţa unui om, a unei comunităţi, a unei naţiuni: fundamentul identităţii naţionale”, a susţinut Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, libertatea şi egalitatea sunt valori „necesare” fiecărui om, fiecărei comunităţi şi naţiuni, care „trebuie reinventate şi trebuie rediscutate în fiecare etapă a istoriei”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri