KILOMETRUL 0. Mihai Răzvan Ungureanu: ARD merge către victorie

Data publicării:
25112012 20sondaje-35271

Întrebat cât crede că va obține ARD în alegeri, fostul premier a răspuns: „Nu pot decât să am un singur răspuns, neținând cont de sondaje, care sunt pentru mine o fotografie de moment, ce nu dă neapărat socoteală despre o tendință politică. Plec de la premisa că Alianța România Dreaptă merge pentru victorie și către victorie”, a replicat el.

„Când intri într-o bătălie electorală, nu îți propui să intri în opoziție, îți propui să obții victoria”, a subliniat Mihai Răzvan Ungureanu.

Invitat în studio, politologul Alexandru Radu a comentat: „Domnul Ungureanu nu ține cont, nu vrea să țină cont de sondaje, sigur, pe motivul întemeiat că e doar o fotografie până la urmă. Însă câștigătorul alegerilor îl știm, este USL. Problema e la ce nivel este această victorie: 50% sau sub 50% din mandate”.

„Dacă obține 50%, e greu de crezut că vom discuta despre o altă configurație guvernamentală”, a subliniat Alexandru Radu.

Ruperea USL - „Luăm în calcul orice scenariu, în politică nu poți spune nu”

Mihai Răzvan Ungureanu a explicat că victoria ARD se marchează prin capacitatea de a construi în urma alegerilor o coaliție de guvernare aptă să ofere apoi un nume pentru premier și să-l treac prin Parlament.

„Ținta noastră tehnică este de a obține între 28% și 30% din voturi”, a declarat Ungureanu. „Cu cât obținem mai multe voturi, cu atât oportunitățile pentru guvernare cresc”, a adăugat fostul premier.

Întrebat despre scenariul ruperii PNL de USL, Mihai Răzvan Ungureanu a spus că „în politică nu poți spune niciodată nu. Luăm în calcul orice posibilitate”, a punctat el. Întrebat de UNPR, a spus că îi e greu să vorbească de această formațiune care formează cu PSD o alianță de centru-stânga.

De asemenea, întrebat despre o declarație care a produs rumoare - Ungureanu a spus că Victor Ponta nu va fi premier după alegeri, pentru că nu a fost la zilele de naștere ale cui trebuia - candidatul ARD a spus că e suficientă declaraţia de atunci şi a ajuns la urechile cui trebuia.

Sub 20% pentru ARD, total nemulțumitor

Întrebat ulterior dacă ar pleca din fruntea Forței Civice, în cazul în care alianța ar obține sub 20 de procente la alegeri, Mihai-Răzvan Ungureanu a spus că un asemenea scor ar fi „total nemulțumitor, în general”, dar a evitat să răspundă concret la întrebare îndemnând să se aștepte rezultatul alegerilor din 9 decembrie. „Vom face o analiză a situației, toate partidele”, a declarat Ungureanu. „La fel și USL”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri