Klaus Iohannis a contestat decizia prin care a pierdut o casă în Sibiu

Data publicării:
Klaus Iohannis declaratii presidency-1.ro noiembrie 2015 1

Avocaţii preşedintelui au formulat o contestaţie în anulare, prin care cer revizuirea deciziei Curţii de Apel Brașov, din luna noiembrie. Termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 4 ianuarie. Curtea de Apel Brașov a respins în 12 noiembrie recursul declarat de soţii Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014, prin care contractul de vânzare-cumpărare a unui imobil din centrul istoric al Sibiului fusese anulat.

Klaus Iohannis a pierdut o casă din centrul istoric al Sibiului, în urma unei decizii luate în luna noiembrie de Curtea de Apel Braşov. Este vorba despre un proces care vizează un imobil din centrul Sibiului, situat pe pietonala Nicolae Bălcescu.

Imobilul fusese naţionalizat, iar cei doi soţi care l-au avut în proprietate au murit, nemaiputând să îl revendice.

În 1997, casa a fost cumpărată de chiriaşi, dar doi ani mai târziu, o persoană care a susţinut că este nepotul proprietarilor a contestat tranzacţia, a revendicat imobilul, iar vânzarea - cumpărarea a fost lovită de nulitate.

De la această persoană a cumpărat imobilul familia lui Klaus Iohannis.

Chiriaşii au făcut contestaţie, au susţinut că actele nepotului şi actele notariale pe numele lui Klaus Iohannis sunt false. În plus, chiriaşii au contestat chiar calitatea de nepot de drept al proprietarului iniţial, susţinând că imobilul nu putea fi, aşadar, cumpărat de familia lui K. Iohannis.

În urma deciziei de astăzi a instanţei, imobilul trece din proprietatea lui Klaus Iohannis în cea a chiriraşilor care o cumpăraseră la un moment dat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri