Klaus Iohannis, mesaj de condoleanţe pentru familia românului decedat la Nisa

Data publicării:
omagiu flori nisa GettyImages-576700590

Foto: Guliver / GettyImages

„Am primit cu profund regret vestea, recent confirmată de autorităţile franceze, a decesului cetăţeanului român care a fost dat dispărut în urma atacului terorist de la Nisa, din cursul serii de joi. Adresez cele mai sincere condoleanţe familiei şi le sunt alături în aceste momente de cumplită durere. Le doresc însănătoşire grabnică şi multă putere soţiei şi copilului celor doi, care se află internaţi la Nisa”, se arată în mesajul preşedintelui, citat de News.ro.

Iohannis spune că se află în legătură permanentă cu Ministerul Afacerilor Externe şi reprezentanţii misiunilor diplomatice române din Franţa, care acordă tot ajutorul şi sprijinul necesare în această situaţie dramatică.

„Nimic nu poate alina durerea celor apropiaţi, aşa cum nimic nu poate justifica astfel de acte teroriste abominabile”, spune şeful statului.

Klaus Iohannis reiterează hotărârea fermă a României de a continua, alături de partenerii europeni şi internaţionali, lupta împotriva flagelului terorist, „cu toate instrumentele şi mecanismele disponibile”.

MAE transmite, marţi, că un cetăţean român a decedat în urma atacului de joi, de la Nisa, fiind vorba despre soţul unei femei care, alături de minorul familiei, au fost răniţi în acelaşi atac şi se află în spital.

„Ministerul Afacerilor Externe anunţă cu profund regret decesul unui cetăţean român în urma atacului de la Nisa, membru al familiei dată dispărută anterior. Autorităţile franceze au confirmat decesul”, transmite MAE.

Procedura de identificare a corpului neînsufleţit al victimei de cetăţenie română, efectuată de către autorităţile franceze, s-a finalizat în urmă cu puţin timp, cu sprijinul autorităţilor române, mai spune ministerul.

MAE reaminteşte că minorul şi mama sa au fost identificaţi printre răniţi, aflându-se internaţi în două spitale din Nisa. Starea lor de sănătate evoluează pozitiv. În prezent, reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia, precum şi consulul onorific la Nisa, se află alături de familia cetăţeanului român decedat, acordând în continuare sprijinul necesar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri