Klaus Iohannis, posibilă întâlnire cu Angela Merkel

Data publicării:
merkel facebook-2

Prima va fi la Bruxelles, pe 15 ianuarie, unde şeful statului va discuta cu oficiali ai NATO probleme de securitate. Tot în luna ianuarie, preşedintele pleacă la Chişinău, aşa cum a promis încă din campania electorală.

Consilierii lui Klaus Iohannis dau ca sigură o vizită a preşedintelui în Germania. Deplasarea la Berlin ar urma să aibă loc la începutul lunii februarie. La mijlocul lunii viitoare, Klaus Iohannis va participa pentru prima dată la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

În curs de pregătire este şi o vizită a lui Klaus Iohannis în Statele Unite ale Americii.

În ultimii 25 de ani, prima vizită în SUA a unui şef de stat român a fost cea a lui Ion Iliescu, în aprilie 1993. Doi ani mai târziu, el a fost invitat la Washington de preşedintele Statelor Unite, Bill Clinton. În ultimul său mandat, Ion Iliescu a fost primit de preşedintele George Bush în 2003, iar în 2004 a participat la funeraliile fostului preşedinte Ronald Reagan.

Emil Constantinescu a vizitat doar o dată în mandatul său Statele Unite ale Americii, în 1998.

Traian Băsescu a ajuns la Casa Albă la scurt timp după ce a fost ales preşedinte, în martie 2005. În acelaşi an, a participat şi la Adunarea Generală a ONU. El a revenit în Biroul Oval pentru o întâlnire cu George Bush în 2006 şi în 2011, când s-a întâlnit cu Barack Obama.

Ultima vizită a fost făcută în 2012, la summitul NATO de la Chicago.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri