Klaus Iohannis: Sunt revoltat și întristat de veștile din Manchester

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a postat, marţi dimineaţa, pe Twitter, un mesaj în limba engleză după atacul din Manchester, afirmând câ este „revoltat şi întristat” de veştile „groaznice”, şi îşi exprimă solidaritatea cu Marea Britanie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Actualizare 12:30 - Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis marţi, Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, un mesaj de condoleanţe: „În aceste momente de grea încercare, doresc să exprim solidaritatea deplină a României şi poporului român cu Regatul Unit şi întregul său popor. Vă asigur de sprijinul deplin al României pentru continuarea luptei împotriva terorismului”, relatează News.ro.


„Revoltat şi întristat de veştile groaznice din Manchester. Gândurile noastre merg către victime şi apropiaţii lor. Solidaritate cu Marea Britanie”, se arată în mesajul lui Iohannis, postat în limba engleză.

Premierul Sorin Grindeanu și-a exprimat de asemenea regretul față de atentatul din Manchester:

„Toate gândurile noastre se îndreaptă către familiile celor care și-au pierdut viața și către cei răniți în urma exploziei din Manchester. Ambasada României la Londra e în permanentă legătură cu autoritățile britanice, pentru a afla dacă sunt români printre victime. Numărul de urgență al misiunii diplomatice este 0044 7738716335”, a notat premierul Sorin Grindeanu pe Facebook.

O explozie care a avut loc la Manchester Arena, după un concert al Arianei Grande, a provocat moartea a 22 de persoane şi rănirea altor peste 50, anunţă BBC. Incidentul este tratat de poliţie ca un atentat terorist. Premierul Theresa May a convocat o reuniune a comitetului de urgenţă al Guvernului COBRA marţi, la ora locală 9.00 (11.00, ora României). May a anulat evenimentele de campanie de marţi. ”O sursă conservatoare a declarat pentru The Press Association că premierul a suspendat campania în vederea alegerilor generale”, a anunţat marţi Sky News.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri