La Londra se fură 170 de iPhone-uri pe zi. Scotland Yard face cu greu faţă hoţilor pe biciclete

Data publicării:
iphone 205 20mediafax-34292

Ellie Buchdahl, o studentă de 24 de ani, a povestit cum a căzut victimă unui astfel de jaf, la plecarea dintr-un restaurant, seara. "Scriam un SMS şi am ajuns la o trecere de pietoni. M-am uitat de maşini şi am început să trec, când mi-a tăiat calea o bicicletă, care aproape m-a doborât", a relatat ea pentru Evening Standard.

Biciclistul a pedalat mai departe, însă a fost urmat de un altul, care i-a smuls fetei telefonul din mână. Buchdahl a alergat după hoţ şi a strigat după ajutor, însă acesta mergea prea repede şi nu a putut fi oprit.

"M-am simţit atât de prost. N-am fost rănită fizic, dar mi-a fost rănită", a mai spus ea.

Pentru cea păgubită, nu doar costul aparatului este o problemă, ci şi accesul la datele personale. "Pe un iPhone ai totul - Twitter, Facebook, e-mail. Tocmai îi trimisesem un mail unei prietene care vine în vizită şi îi dădusem adresa mea. Am fost îngrozită la gândul că şi hoţul ar putea s-o vadă", a spus fata.

În şase luni s-au furat 28.800 de aparate

Potrivit datelor Scotland Yard, în intervalul aprilie - septembrie, au fost sesizate 28.800 de furturi de iPhone-uri, acestea reprezentând aproximativ jumătate din numărul total de telefoane mobile furate în capitala Marii Britanii - 56.680, adică 337 pe zi.

Tendinţa este întâlnită şi în SUA, la New York, unde numărul de furturi de iPhone-uri şi iPad-uri creşte cu 40%, potrivit Poliţiei. Aici, poliţiştii înregistrează aparatele achiziţionate, numele cumpărătorilor şi datele lor de contact.

La Londra, poliţiştii au primit iPad-uri cu aplicaţii de reperare prin satelit a aparatelor furate, pentru recuperarea acestora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri