LA MULŢI ANI 2014! Sute de mii de români au întâmpinat Anul Nou în stradă

Data publicării:
Artificii revelion piata Constitutiei-Mediafax Foto-Adriana Neagoe-2

Actalizare 01:40. Aproape 30.000 de oameni au petrecut Revelionul în Piaţa Victoriei din Timişoara.  

Actualizare 0:05 .Cea mai mare petrecere de Revelion din România a depăşit recordul de participare, aşa cum şi-a dorit primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu. În zona Unirii din centrul Capitalei, oamenii nu au umplut doar Piaţa Constituţiei, ci şi întreg Bulevardul cu fântâni. Peste 50.000 de oameni au numărat ultimele secunde din 2013 şi şi-au urat „La mulţi ani!” în primele momente ale lui 2014.

La Romexpo, cei 6.000 de oameni care petrec la această ediţie a Vanghelionului au ieşit afară să vadă focul de artificii oferit de Primăria Sectorului 5. Petrecerea se va sfârşi dimineaţă, nu înainte ca oamenii să danseze Periniţa.

La Cluj-Napoca, Primăria a făcut cinste cu 700 de sticle de şampanie, pe cheltuiala sponsorilor. În schimb, autorităţile au cheltuit 12.000 de euro pentru a le putea oferi celor 5.000 de oameni care au ales să petreacă Revelionul în stradă un spectacol în aer liber.  

La Iaşi, doar 2.000 de oameni s-au adunat în faţa Palatului Culturii, pentru a petrece Revelionul în stradă, de cinci ori mai puţin decât aşteptau autorităţile. Asta deşi Primăria a alocat pentru spectacolul din această noapte aproape 60.000 de euro.  

Îmbrăcaţi în ţinute strălucitoare, inspirate din moda anilor 20 şi pe o muzică alertă! Aşa au intrat peste o mie de oameni în 2014. Ei sunt cei care au ales să petreacă Revelionul în stil "Gatsby", organizat la Palatul Parlamentului. Este o seară cu tematică, inspirată din celebra peliculă "Marele Gatsby", lansată în 2013, cunoscută mai ales pentru decorurile grandioase şi costumele extravagante.  


Actualizare 21:00: Mai sunt trei ore până anul 2013 se termină și începe un nou an. Petrecerile organizate în centrele orașelor principale ale României au început. În Piața Constituției s-au strâns deja câteva mii de oameni. Aici sunt așteptați 40.000 de oameni pentru a crea cea mai mare fotografie de grup.

Cea mai mare petrecere de stradă va avea loc în Bucureşti, în Piaţa Constituţiei. Zeci de mii de bucureşteni sunt aşteptaţi să treacă în 2014 la petrecerea organizată de primărie. Zeci de artişti vor cânta şi vor dansa pe scena instalată în faţa Palatului Parlamentului, iar la miezul nopţii, câteva tone de artificii vor lumina cerul pentru 15 minute.

Celebrul Vanghelion, petrecerea de Revelion organizată de primarul sectorului 5, va aduce la Romexpo peste 6.000 de oameni. Biletul a costat 100 de lei, iar locurile s-au epuizat şi în acest an imediat ce au fost scoase la vânzare. Oaspete de onoare în această seară va fi artistul canadian Paul Anka.

Dacă Vanghelionul de la Romexpo are deja o tradiţie, la Parlament avem o premieră. O petrecere fastuoasă cu 1.200 de invitaţi cărora li s-a cerut să repecte o temă clară: Revelion în stil Gatsby. Pentru a retrăi atmosfera anilor '20, biletele au costat între 100 şi 300 de euro.

Şi de Revelion, Centrul Vechi rămâne centrul distracţiei din Bucureşti. Peste 20 de cluburi şi cafenele au pregătit petreceri pentru această noapte. Unele mai ieftine, altele mai scumpe, petreceri tematice - toate promit acelaşi lucru: multă distracţie.

Revelionul îi va prinde pe pârtie pe mulţi dintre turiştii care îşi petrec vacanţa de iarnă la munte. Zăpadă nu prea este, dar asta nu pare să-i descurajeze.

Se schiază şi în Bulgaria, iar Bansko este staţiunea pe care au ales-o pentru Revelion câteva sute de români. Turiştii au stat aproape toată ziua pe pârtia, însă acum s-au retras să se odihnească pentru petrecerea din această noapte.

Revelion în costum de baie este varianta aleasă de peste o mie de români care au mers în Ungaria, la cel mai mare complex acvatic din ţara vecină. Este la 70 de kilometri de Oradea, însă este celebru nu numai printre cei care locuiesc zonă.

La Cluj-Napoca concertul de Revelion din acest an are loc lângă cel mai mare patinoar mobil artificial din ţară. Câteva mii de persoane sunt aşteptate să ia parte la spectacol, dar şi să intre pe patine în noul an.

La ora 20:00 este așteptat să înceapă spectacolul de Revelion din Centrul Timişoarei. Artiştii locali vor întreţine atmosfera până la focul de artificii de la miezul nopţii.

La Iaşi, primăria a cheltuit 60.000 de euro pentru spectacolul de revelion din centrul oraşului, care începe la ora 20:00.

Mai sunt câteva ore din 2013, iar în Ilva Mare, judeţul Bistriţa Năsăud, urătorii au pornit deja din casă în casă pentru a anunţa venirea noului an. Sunt aşteptaţi cu bucate tradiţionale, prăjituri şi vin.

Mii de oameni sunt aşteptaţi și la spectacolul din Piaţa Sfatului din Braşov. Muzica tradițională, dar și muzica ușoară îi vor întreține pe brașoveni până la miezul nopții.

La Craiova, autorităţile locale nu au plătit niciun leu pentru petrecerea de Revelion, dar au oferit gratuit spțiul public. O firmă privată a sponsorizat spectacolul la care vor cânta printre alţii, Guess Who, Corina şi Mario. Cu toate acestea, craiovenii se vor bucura de un foc de artificii și un spectacol de lumini. Nici la Constanța autoritățile nu au organizat un spectacol public.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri