LA MULTI ANI, ROMÂNIA! Cum au întâmpinat românii noul an

Data publicării:
artificii revelion-agerpres-1.1.2016

 

FOTO Agerpres

Petrecerea din Parcul Titan a început cu un concert de muzică populară şi a continuat cu mai multe recitaluri susţinute de Andra, Proconsul, Ducu Bertzi and Friends, Zoli Toth Project şi Flight Project.

FOTO Agerpres

Un moment special a fost cel dedicat victimelor tragediei din Clubul Colectiv. O lumânare aprinsă a fost proiectată pe monitoarele de lângă scenă.

Foarte mulţi bucureşteni şi-au rezervat un loc la petrecerile organizate în barurile şi restaurantele din Centrul Vechi.

O petrecere specială a avut loc în unul dintre cele mai cunoscute localuri din Bucureşti, unde a avut loc un Bal Vienez.

Cele 460 de persoane care au participat, dintre care o treime străini, s-au bucurat de un decor superb, o atmosferă festivă şi... delicatese culinare.

Citiţi şi

REVELION 2016. La mulți ani, România!

Bucovina. De Anul Nou, oamenii locului păstrează tradiţiile şi primesc colindători

Revelion tradițional în Munții Apuseni

VIDEO. Căsătorii la Poarta Sărutului în primele minute ale lui 2016

Revelionul altfel. Mii de medici, pompieri şi poliţişti au fost la muncă în noaptea dintre ani

Cei care au ales să sărbătorească intrarea în noul an în restaurante şi baruri au plătit între 150 şi 1.350 de lei.

Petreceri inedite la Braşov

Braşovenii şi turiştii veniţi să petreacă la munte trecerea în noul an au fost întâmpinaţi cu petreceri inedite. De la Revelionul în aer liber din Piaţa Sfatului, atipic anul acesta prin spectacolul de lumini de la cumpăna dintre ani şi până la petrecerile tematice, oamenii au avut din ce alege. Cheful şi voia bună nu s-au încheiat odată cu ciocnirea cupelor de şampanie la 12 noaptea. Distracţia continuă şi astăzi.

Când spunem Revelion în Braşov, ne gândim prima dată la petrecerea în aer liber din centrul vechi.

Ca în fiecare an, spectacolul a fost la înălţimea aşteptărilor şi asta chiar dacă au lipst focurile de artificii de altădată.

Ele au fost înlocuite de confetii şi de un spectacol de lasere care au colorat cerul oraşului la trecerea în noul an.

Pe scena ridicată în Piaţa Sfatului au urcat artişti români cunoscuţi ca Alexandra Ungureanu şi Crush, iar petrecerea a durat aproape trei ore.

Numărul participanţilor a fost estimat de autorităţi la 8.000.

În timp ce unii închinau paharele cu şampanie lângă bradul imens din Piaţa Sfatului, alţii se relaxau la petreceri în localuri pretenţioase.

La un conac din localitatea Hălchiu, aflată la doar 15 minute de Braşov, turiştii au petrecut în stilul perioadei interbelice.

Astăzi, petrecerea continuă, în aceeaşi locaţie, cu un carnaval.

Însă cei care preferă mişcarea in aer liber pot alege schiul.

În Poiana Braşov tunurile de zăpadă au funcţionat la foc continuu, aşa că zăpadă este din belşug, mai ales în partea superioară a masivului Postăvarul.

Revelion pe pârtie la minus 16 grade

Mii de turişti au petrecut trecerea dintre ani pe pârtie, la minus 16 grade. Au avut parte de focuri de artificii, muzică şi zăpadă. Cei care au preferat să petreacă la restaurant au îmbrăcat ţinute elegante şi au gustat din meniuri exclusivite, în faţa şemineului.

Singura pârtie cu zăpadă de pe Valea Prahovei, Clăbucet, a fost plină ochi de turişti. În aşteptarea Noului An, s-au dat cu săniile şi au încins hore .

La miezul nopţii au ciocnit cu toţii o cupă cu şampanie şi au urmărit focul de artificii.

Petrecere de zile mari a fost şi la conacul din Hălchiu, unde oaspeţii au purtat ţinute în stilul interbelic

Pentru ca petrecerea să fie de neuitat, organizatorii au pregătit şi jonglerii cu foc.

Revelion pe plajă

Focul de artificii care marchează trecerea în Noul An s-a văzut foarte bine şi de la malul mării. În ciuda frigului şi a vântului, câţiva turişti s-au adunat pe plajă pentru a petrece Revelionul.

 

În toată ţara, românii şi-au luat rămas bun de la 2015 şi au păşit cu optimism în Noul An

Mulţi au petrecut Revelionul în aer liber, la concertele organizate de autorităţile locale.

Mii de clujeni au sărbătorit trecerea dintre ani, în Piaţa Unirii. Focul de artificii a fost chiar deasupra Catedralei Sfântul Mihail.

De Revelion, primăria le-a făcut cinste oamenilor şi cu 700 de sticle de şampanie.

După miezul nopţii, distracţia s-a mutat pe patinoar, unde intrarea a fost gratuită.

În noaptea dintre ani, orădenii au ciocnit paharul de șampanie în...cetate. Cel mai vechi monument al orașului a devenit pentru prima dată gazda Revelionului. Spectacolul cu artificii a durat 10 minute.

Revelionul din cetate a fost unul cu buget redus. Pentru eveniment primăria a cheltuit 50.000 de lei, cu mult mai puțin decât celelalte orașe mari din țară.

Şi la Iaşi, mii de oameni au petrecut noaptea dintre ani în stradă. În faţa Palatului Culturii au cântat şi au dansat.

La Craiova s-a petrecut ca-n filme. Un restaurant din oraș a organizat o petrecere în stil James Bond. Domnii au venit la papion, iar doamnele au încercat ținute cât mai îndrăznețe, demne de Bond girl.

Meniul ales de organizatorii a fost unul sofisticat: terină cu brânză şi fructe confiate, parfait din ficat de gâscă şi tort de brânzeturi fine.

Gălățenii au trecut în noul an alături de faimosul interpret de origine sârbă, Goran Bregovic. Însoțit de Wedding and Funeral Orchestra, acesta a făcut un show de zile mari care a zguduit scena din temelii cu ritmuri balcanice.

La miezul nopţii toţi petrecăreţii au ieşit afară pentru a urmări focul de artificii care durat mai bine de 10 minute.

La Deva, în jur de o mie de oameni s-au adunat în Piaţa Unirii din centrul vechi pentru a-şi ura la mulţi ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri