La Timișoara, ca la Viena. Case construite în stil gotic sau renascentist

Data publicării:
17022013 20case-50022

Îndrăgostită de Viena, Mihaela şi-a cumparat cu 90.000 de euro o casă în stil austriac.

De câte ori am fost în Austria şi am intrat într-un restaurant, m-am simţit acasă, am simţit căldură, linişte, şi mi-am dorit, cândva, când o să am o casă, să o fac aşa. De aceea și arată așa casa”, a explicat Mihaela Ianeş, proprietar.

Locuinţa sa face parte dintr-un cartier de 50 de case ridicat după un model preluat de la o firma de constructii din Viena.

Noi ne lăudăm în Timişoara cu Mica Vienă. Ori Mica Vienă înseamnă casele de cărămidă pe care le vedem in centru şi care stau de 200 de ani în picioare. Timişoreanul şi bănăţeanul asta îşi doreşte, de fapt, o casă din cărămidă”, a declarat Viorel Miron, dezvoltator imobiliar.

Pentru că vânzarea locuinţelor din cartierul cu aer vienez a mers bine, investitorii vor să mai ridice încă 23.

Sunt concuraţi de investitori care au promovează modelul mediteranean pentru construcţiile lor.

Fiind un complex cu specific Toscan am încercat să mergem pe materiale calde, adică lemn. Tâmplăria a fost aleasă să fie de lemn, cu obloane, să îmbinăm piatra”, a spus arhitectul Sergiu Demidov.

Timişoara la ora actuală are pe puţin 200 de case de vânzare, dacă nu mai mult. Nu mai este perioada de 2007, când pe piaţa imobiliară exista frenezia de a cumpăra astăzi ceva pentru că mâine se dubla preţul sau se tripla, clientela s-a selectat”, a afirmat Ionuţ Iakab, dezvoltator imobiliar.

Dezvoltatorii inspiraţi de stilul mediteranean au vândut deja şase imobile cu câte 87.000 de euro şi mai au în plan ridicarea altor 20.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri