„Lasă-mă, nebunule, să cobor!” Răsturnare de situație în cazul femeii care țipa disperată la operatorul 112 că este sechestrată

Data actualizării: Data publicării:
politie cautari fata sector 6

O femeie a sunat la 112 pentru a reclama că a fost sechestrată. Apelul a durat 20 de secunde, iar aceasta a fost auzită de operatorul STS când a spus: „Lasă-mă, nebunule, să cobor”, apoi legătura s-a întrerupt și nu a mai putut fi refăcută, potrivit Mediafax. Femeia care a apelat la serviciul de urgență a fost găsită alături de însoțitorul ei de către polițiștii din Olt și sunt audiați. Din primele cercetări ale oamenilor legii rezultă că apelul a fost fals.

ACTUALIZARE 21:45 - Sute de polițiști au căutat femeia din Olt care a sunat la 112 ca să se plângă că a fost răpită și sechestrată într-o mașină. Un mecanism complicat și uriaș a fost pus în mișcare de anchetatori, care în cele din urmă au dat de urma vehiculului în Ilfov și au lămurit povestea: în mașină era femeia care dăduse alarma și iubitul ei. Femeia a spus că nu a fost niciun moment în pericol și că a vrut doar să îl facă pe prietenul ei să nu mai gonească pe șosea cu viteză mare.

IPJ Olt a anunțat, luni seara, că femeia care a sunat să anunțe că a fost sechestrată și însoțitorul ei au fost identificați și audiați de polițiști.

„În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate urmând ca procurorul din cadrul Parchetului pe lângă Judecătoria Balș să dispună măsuri în cadrul dosarului penal”, au declarat reprezentanții IPJ Olt.

Aceștia au precizat că cei doi sunt din județul Ilfov și au fost găsiți în aceeași mașină în care se aflau când a fost făcut apelul.

Femeia care a sunat are 34 de ani, iar apelul a fost fals, femeia declarând că a sunat din greșeală.

„Din primele date a fost apel fals. Fata spune că a apelat din greșeală și că nu a cerut ajutorul poliției. În cauză urmează să se pronunțe procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. În urma apelului au deschis dosar penal pentru lipsire de libertate și urmează să se stabilească ce se va întâmpla. De asemenea, procurorii vor stabili dacă se vor aplica sancțiuni pentru apelarea eronată a serviciului 112", spus Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt IPJ Olt.

Conform noilor reglementări, cine sună fără motiv la 112 este sancționat cu amenzi care ajung la cinci mii de lei.


Știrea inițială:

Apelul la 112 al femeii care a sunat pentru a reclama că a fost sechestrată a durat 20 de secunde, aceasta fiind auzită de operatorul STS când a spus: „Lasă-mă, nebunule, să cobor”, apoi legătura s-a întrerupt și nu a mai putut fi refăcută, potrivit Mediafax.

Potrivit Poliției Olt, femeia a sunat la 112 în jurul orei 15.30.

Operatorul STS a auzit doar „Lasă-mă, nebunule, să cobor!“, iar când apelul a fost direcționat către polițist, s-a întrerupt, fie pentru că femeia a fost împiedicată să mai comunice, fie pentru că a intrat într-o zonă fără semnal, spun polițiștii.

La ora transmiterii acestei știri, sunt filtre în tot județul Olt și au fost alertați și polițiștii din județele vecine, toate mașinile fiind oprite în trafic.

Polițiștii din Olt caută, luni, o femeie care a anunțat că este sechestrată, dar nu a oferit alte detalii și nu este cunoscut numărul de telefon de pe care a sunat.

Potrivit IPJ Olt, polițiștii au fost sesizați luni, de o femeie despre faptul că este sechestrată, fără a oferi alte detalii.

„IPJ Olt a fost sesizat de o persoană de sex feminin (nu se cunoaște numărul de telefon) despre faptul că este sechestrată, fără a oferi alte detalii. Apelul a durat aproximativ 20 de secunde. Nu a oferit nici-un detaliu, nici macar cum o cheamă. În acest moment, se fac verificări pentru identificarea apelantei”, au declarat reprezentanții IPJ Olt.

Aceștia îi roagă pe cetățeni să acorde sprijin polițiștilor aflați în teren.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri