Laszlo Tokes a semnat Proclamaţia de la Timişoara, la un sfert de secol de la lansarea acesteia

Data publicării:
tokes laszlo - mfax

Europarlamentarul Laszlo Tokes a semnat, sâmbătă, la sediul Societăţii Timişoara, Proclamaţia de la Timişoara, care fusese lansată în urmă cu 25 de ani, el apreciind că membrii Societăţii Timişoara au rămas consecvenţi în lupta împotriva comunismului, scrie Mediafax. 

„Proclamaţia are o actualitate deosebită, din păcate, şi după 25 de ani pentru că trebuie să continuăm această luptă anticomunistă. Este adevărat că în cazul meu, personal, accentul s-a mutat de la anticomunism la lupta pentru interesele naţionale ale maghiarilor. Noi, ca şi comunitate minoritară, am suferit în dublă măsură asuprirea comunistă din timpul lui Ceauşescu şi respectiv în perioada post comunistă, dar aceasta nu înseamnă că nu mă aflu şi nu sunt solidar în lupta anticomunistă. Apreciez că membrii Societăţii Timişoara au rămas consecvenţi în ceea ce priveşte lupta împotriva comunismului”, a spus Tokes.

Preşedintele Societăţii Timişoara, Florian Mihalcea, a solicitat o condamnare a comunismului de către Parlamentul European şi instaurarea unui tribunal pentru a analiza crimele comunismului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri