Lecţii de IT gratuite pentru 200 de copii

Data publicării:
IT

Elevii fac patru ore de cursuri în fiecare sâmbătă şi învaţă rapid programarea pe calculator. Ştiu să creeze programe şi jocuri, să lanseze aplicaţii, iar unii au luat premii la concursuri.

De gustul succesului vor să se bucure şi ceilalţi cursanţi, care îşi doresc să calce pe urmele lui Mark Zuckerberg. Iar profesorii voluntari îi încurajează şi îi ajută să înveţe cu plăcere.

Sunt oameni veseli, program liber. Dacă vrem, putem să ne ducem să ne luăm un covrig, putem să ne ducem să bem apă, un suc dacă ne trebuie. Nu e ca la şcoală, numai aici stai, în bancă”, spune Andreea Brad, cursantă.

Lecţiile de IT oferite de organizaţia neguvernamentală la Oradea sunt gratuite. În mod normal, un curs de programare pe calculator costă cam 500 de lei, dar poate să fie şi de trei ori mai scump, în funcţie de complexitate.

Ceea ce se învaţă în cadrul organizaţiei respective nu se învaţă la şcoală, nici la un nivel liceal, nici la un nivel de facultate. Ar putea susţine astăzi un interviu şi i-ar angaja azi”, spune Norbert Attila, mentor în cadrul cursului.

Organizaţia neguvernamentală care îi învaţă gratis pe copii tainele IT-ului s-a lansat în Irlanda acum patru ani, la iniţiativa unui elev de liceu şi a unui antreprenor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri