Legea amnistiei, amânată pentru anul viitor

Data publicării:
52a793b695f9cf0811000003

Actualizare 11.00. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a anunțat că legea amnistiei nu va mai fi introdusă pe ordinea de zi din această săptămână, ci ca va intra în dezbatere publică până la 1 februarie, urmând ca parlamentarii să decidă anul viitor asupra ei.

„După ce am avut discuţia cu cei de la ambasadă, toată lumea şi-a dat seama că el este un proiect normal. Şi el este în dezbatere publică. De aceea l-am şi oprit de la votul final, ca să fie în dezbatere publică până la 1 februarie, să vadă toată lumea că nu este nicio chestie ilegală”, a declarat Valeriu Zgonea.

________________

Adoptarea legii nu este susţinută de opoziţie şi nici de PNL. Inclusiv preşedintele Traian Băsescu a cerut Camerei Deputaţilor să respingă legea.

Printre marii beneficiari ai legii se numără fostul premier Adrian Năstase, pentru care s-ar înlătura interdicţia prin care nu are voie să ocupe o funcţie publică doi ani, dar şi Gigi Becali.

Legea amnistiei a fost înaintată de deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun care, îngrijoraţi fiind de înghesuiala din penitenciare, au propus ca infractorii care nu prezintă pericol public să fie lăsaţi liberi.

Cine ar beneficia de pe urma acestei legi? Mai mulţi parlamentari, unii dintre ei închişi, alţii dintre ei condamnaţi sau cercetaţi pentru fapte de corupţie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri