Legea audiovizualului. Consiliul Concurenței ar fi dat aviz nefavorabil

Data publicării:
28112012 20cc-35731

Acesta spune că există prevederi care nu ar trebui să se găsească în textul legii pentru că încalcă Legea concurenţei. În plus, prin modificările aduse legii, Consiliul Concurenţei va fi obligat să închidă o investigaţie, fiind o premieră pentru România.

Am fi propus ca unele prevederi să nu fie inserate acolo. Vă dau exemplul industriei de publicitate, pot exista reglementări şi în acea industrie, dar nu vedem dacă ar trebui impuse reguli aplicabile între privaţi. Consiliul Concurenţei, în acest moment, investighează diferenţierea regimului de must carry pe care CNA l-a definit în februarie, acest an 2012, între transmisiunile pe cablu şi cele din platforma pe satelit”, a declarat Valentin Mircea, vicepreședintele Consiliului Concurenței, într-o intervenție telefonică la Digi24.

„Ordonanţa de Guvern recent emisă vine şi întăreşte această normă a CNA, dar la nivelul unei norme pe care noi nu o putem investiga, de aceea spun că blochează de facto, va duce la închiderea acelei investigaţii”, a mai spus Mircea Valentin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri