Legea salubrizării naște conflicte. Sorin Oprescu vrea serviciile de salubrizare la Primărie

Data publicării:
sorin oprescu mediafax

Cele două părţi şi-au prezentat astăzi argumentele în faţa Comisiei de Industrii a Camerei Deputaţilor.

Sorin Oprescu a încercat să-i convingă pe membrii Comisiei de Industrii că serviciile de salubrizare trebuie să treacă în administrarea municipalităţii, pentru că ar fi mai ieftin şi mai eficient pentru bucureşteni. Astfel că edilul doreşte să organizeze o licitaţie internaţională la Primăria Capitalei, iar serviciile viitorului operator să fie decontate ulterior de sectoare. Primarii de sector nu sunt însă de acord.

„Am auzit de la Primăria Generala că se vrea ca dumnealor să comande și noi să plătim. Nu. Este în neregulă profund, de asta trebuie clarificat. Să vină la sector cu tot cu licitaţie, în aşa fel încât să ştim clar responsabilitatea cui este”, a spus Robert Negoiţă, primarul sectorului 3.

Primarul general spune însă că dacă ar gestiona el serviciul de salubrizare ar fi la fel de curat în tot oraşul.

Primarul Cristian Popescu Piedone a părăsit mai repede dezbaterile din Comisia de Industrii a Camerei Deputaţilor, anunţând că va organiza un referendum în sectorul 4, pentru a afla care este dorinţa cetăţenilor.

Proiectul legii privind serviciile de salubrizare la nivelul Capitalei prevede menţinerea acestora în administrarea primăriilor de sector. Actul normativ iniţiat în 2010 de senatorul Petru Filip, pe atunci membru PDL, a fost aprobat de Senat în acelaşi an şi de atunci este plimbat pe la comisiile Camerei Deputaţilor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri