Leii și tigrii de la Zoo Onești vor fi trimiși în Africa

Data publicării:
2803zoo-57439

La grădina zoologică din Onești există numai 10 feline: șase lei și patru tigri siberieni. Toate au fost consultate de medicii unei cunoscute fundații de protecția animalelor.

Grădina zoologică a rămas fără autorizaţie de mediu încă din anul 2007, pentru că nu avea suficient spațiu pentru animale. Tot atunci a fost și închisă pentru vizitatori.

„Conform noilor reglementări, din câte știu, pentru o pereche de lei este nevoie de minimum 500 de metri pătraţi. Aici este o suprafaţă mai mică, în jur de 30 de metri pătrați. Grădina a fost făcută în anul 2002, respectând prevederile legale de atunci, inclusiv cele referitoare la spațiu”, spune Victor Popescu, medic veterinar la grădina zoologică din Onești.

Pentru a o putea redeschide publicului, reprezentanții grădinii zoologice au decis să trimită cele 10 feline într-o rezervație naturală din Africa de Sud.

În cazul în care cele zece animale vor pleca în Africa, Grădina Zoologică Onești mai rămâne cu doi urşi, doi emu, un mistreţ, o căprioară şi un cerb. Către rezervația din Africa de Sud vor pleca și leii lui Nuțu Cămătaru, aflați în prezent la Zoo Bucov. Motivele sunt aceleași, lipsa de condiții pentru feline.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri