Sari la conținut

Lemnul statului, vândut după noi reguli

Potrivit unui comunicat al Executivului, Romsilva va revizui modul prin care se stabilesc preţurile de pornire în licitaţii, pentru a debloca tranzacţiile de pe piaţă.

Modificarea legislaţiei, iniţiată de Ministerul Mediului, vine după protestele reprezentanţilor industriei lemnului. Aceştia susţin că Romsilva a crescut cu până la 300% preţul minim de pornire al licitaţiilor, acesta fiind motivul pentru care acestea au fost boicotate, încă de la începutul anului.

Romsilva susţine însă că preţurile sunt la nivelul anului 2015.

„În cursul zilei de azi, 29 ianuarie 2016, s-a constituit un grup de lucru pentru a lua în discuție problemele generate de blocarea tranzacțiilor de masă lemnoasă. La întâlnire au participat reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Consiliului Concurenței și ai Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva.

În urma discuțiilor, s-a stabilit că problemele urmează a fi deblocate în cel mai scurt timp, prin modificări ale legislației (HG 924/2015 Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică) inițiate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și prin revizuirea, de către Regia Națională a Pădurilor Romsilva, a mecanismului de stabilire a prețului de pornire la licitație pentru masa lemnoasă”, se precizează în comunicatul Guvernului.