Letonia, pregătită să livreze Ucrainei „produse letale şi non-letale”

Data publicării:
Artis Pabriks face declarații.
Letonia vrea să ajute Ucraina cu echipament militar în faţa unei posibile ameninţări din partea Rusiei, a indicat miercuri ministrul apărării, Artis Pabriks. Foto: Profimedia Images

Letonia vrea să ajute Ucraina cu echipament militar în faţa unei posibile ameninţări din partea Rusiei, a indicat miercuri ministrul apărării, Artis Pabriks, transmite dpa.

Letonia este pregătită să livreze „produse letale şi non-letale” Kievului, a afirmat Pabriks într-o conferinţă de presă la Riga.

Despre ce echipamente este vorba se va anunţa doar după ce acestea vor ajunge în Ucraina. Printre ele se numără echipamente militare fabricate în Letonia, precum şi materiale din rezervele letone, a menţionat Pabriks.

Letonia nu ia în considerare trimiterea de trupe.

Pe de altă parte, ministrul Pabriks a criticat reţinerea „unor ţări europene” în a furniza ajutor militar Ucrainei. „Regret foarte mult că avem câteva ţări europene care nu sunt dispuse să facă acest lucru din diverse motive. Nu cred că este bine”, a spus ministrul leton, potrivit sursei citate de Agerpres.

Cancelarul german Olaf Scholz a respins ferm orice furnizare de arme Ucrainei, aminteşte agenţia dpa.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri