Liberalii despre demisia lui Radu Stroe: Nu se poate ca răspunderea politică să se finalizeze la un secretar de stat

Data publicării:
teodor atanasiu - mfax-1

 „În momentul în care statul român gestionează o problemă în care mor oameni, în afară de răspunsul pe linie tehnică, răspunderea politică se face nu la nivel de secretar de stat, ci la nivel de ministru. E firesc ca ministrul care a fost răspunzător să facă acest gest de onoare de a-și da demisia. Nu e vorba de o vină penală, ci de o răspundere politică pe care trebuie să o aibă orice politician”, a spus Teodor Atanasiu, membru PNL, după ce s-a aflat că Radu Stroe a demisionat.

„Știu un singur lucru, că nu se poate ca răspunderea politică să se finalizeze la un secretar de stat când e o astfel de treabă, răspunderea politică trebuie să revină la nivel ministerial. Și aici lucrurile sunt foarte clare din punctul ăsta de vedere”, a adăugat el.

Marius Petre Nicoară, senator PNL, a declarat: „O demisie de onoare, dacă va fi confirmată. Din punctul meu de vedere, demiterea unui secretar de stat nu rezolva problema, pentru că opinia publică cere responsabilitate la nivel înalt. Din nefericire, un secretar de stat nu putea coordona o astfel de acțiune, în care trebuiau implicate servicii secrete, de telecomunicații și serviciul secret al MAI”.

„Undeva trebuie să existe o responsabilitate la nivel înalt, ori un ministru ar fi putut fi cel care să cheme la ordine STS, SRI, serviciul intern al MAI”, a subliniat el.

„Nu aș putea spune că e un curent majoritar, sunt voci care i-au cerut lui Crin Antonescu să ia o astfel de măsură. Ar fi trebuit așteptată o ședință a conducerii partidului, dar presiunea publică este extrem de mare”, a mai spus Nicoară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri