Alarmă falsă cu bombă la un liceu din Capitală

Data actualizării: Data publicării:
ion barbu crop

Două ore şi jumătate au stat în curtea şcolii sau în sala de sport sute de elevi ai liceului bucureştean Ion Barbu. În tot acest timp, părinţii îngrijoraţi îi aşteptau în poarta liceului. Nimeni nu a fost lăsat, însă, să intre sau să iasă din incinta şcolii. Un apel la 112 a anunţat, în această după-amiază, că în clădire a fost amplasată o bombă. Alerta s-a dovedit a fi falsă.

ACTUALIZARE 18:20 - Alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă. Reprezentanții serviciul pirotehnic au căutat fiecare încăpere și fiecare hol al liceului, însă nu a fost găsit niciun pachet suspect. 

Autoritățile verifică acum cine a dat apelul fals la 112.


Autoritățile au fost alertate în jurul orei 15.00  că există o bombă în liceul „Ion Barbu” din Capitală. Elevii au fost evacuați într-un timp foarte scurt în siguranță.

Polițiștii au spus că nu a fost nevoie de evacuarea totală a elevilor, astfel că o parte dintre elevi au așteptat în incinta școlii.

Mai multe echipaje au ajuns la fața locului și caută pachete suspecte în interiorului liceului. Printre aceștia se numără și priotehniști.

Nu se cunosc date despre persoana care a dat alerta și nici circumstanțele în care a fost dat acest anunț. Polițiștii spun că era o voce de bărbat, iar apelul a fost efectuat cu număr ascuns.

Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB, a declarat că astfel de incidente n-au mai avut loc în ultimele 4 luni în București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri