Sari la conținut

Liceul la care te poţi înscrie doar dacă părinţii sau bunicii tăi l-au absolvit

Liceul Pedagogic din Timişoara este apreciat de foarte mulţi părinţi. După ce a ajuns la un număr dublu de clase, conducerea şcolii a decis să introducă un criteriu de selecţie ceva mai riguros.

Cornel Petroman, directorul adjunct al Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” Timişoara: „Se referă la tutorii legali, părinții sau bunicii care au în îngrijire copilul, sunt absolvenți ai Licelui „Carmen Sylva”, ori ai gimnaziului, ori ai liceului. Orice criteriu care se adoptă are o notă de discriminare. ”

Evident, părinţii au ripostat.

Pentru că, de ce să fie copilul limitat de părinte. ”

 ***

„Doamne..spun drept, mă șochează treaba asta. Ar trebui cel mai aproape de locul în care domiciliază. ”

Avocaţii spun că, dacă se simt nedreptăţiţi, părinţii pot lua măsuri.

Horia Ungur Şerban, avocat: „Se pot adresa Inspectoratului Școlar Județean, iar ulterior instanței de judecată. Dacă este vorba de o nedreptățire pe temeiul unei discriminări, de multe ori se invocă o discriminare, atunci se pot adresa Oficiului Național Împotriva Discriminării.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că instituţia nu mai are circumscripţie şcolară, aşa că îşi poate selecta elevii cum doreşte.

Aura Danielescu, inspector şef ISJ Timiş: „Este foarte greu să fim pe placul tuturor părinților, este foarte greu să facem criterii specifice astfel încât să ne bazăm pe fiecare posibilă înscriere.”

Liceul Pedagogic din Timişoara are o tradiţie de aproape un secol şi este una din cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din vestul ţării.