Licitația pentru transportul cărbunelui pe calea ferată a fost anulată de DNA

Data publicării:
CFR Marfa-MFAX-1

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, a declarat că licitația a fost anulată deoarece reprezentanții DNA au venit și au ridicat ofertele a două dintre cele patru firme participante: CFR Marfă și GFR.

Contractul are o valoare de de 43 de milioane de euro. CFR transporta cărbuni pentru Complexul Energetic Oltenia de ani de zile, iar acest contract i-ar fi asigurat supraviețuirea. 

La licitaţie s-au înscris CFR Marfă şi consorţiul format din GFR, firma rusească Unicom şi cea nemţească DB Schengen. Nu este foarte clar pentru ce au blocat procurorii această licitație, dar se pare că au suspiciuni de corupție.

S-a anulat licitaţia pentru că ofertele firmelor care voiau să depună în vederea licitaţiei de la ora 1 au fost ridicate de poliţie cred. Nu ştiu de cine. De DNA sau poliţie. Mi-au arătat o hârtie prin care trebuie să le pun la dispoziţie toate documentele de licitaţie, inclusiv ofertele. Şi s-a anulat licitaţia”, a explicat Laurențiu Ciurel, director la Complexul Energetic Oltenia.

BUSINESS CLUB. Surse: Conducerea CFR Marfă, forțată să accepte cedarea unui contract

Surse judiciare spun că procurorii au primit mai multe informații potrivit cărora, în ultima vreme, conducerea CFR Marfă ar fi fost forțată să accepte cedarea unui sfert din cel mai important contract al societății către firme private, un consorțiu condus de Grupul Feroviar Român al lui Gruia Stoica. Era vorba despre un contract estimativ pe următorii doi ani care ar fi asigurat supraviețuirea CFR Marfă.

DNA nu a vrut să precizeze dacă are date despre comiterea unei infracțiuni.

Directorul CFR Marfă a fost internat în această dimineață la spitalul Elias în comă după ce a suferit un atac cerebral.

În 2013 CFR Marfă a contestat de două ori licitația de atriburire a contractului de către Complexul Enegetic Oltenia. Oficialii CFR Marfă acuzau că reprezentanții Complexului Energetic Oltenia au dat un timp prea scurt pentru îndeplinirea tuturor cerințelor pentru participarea la licitație.

În acest moment compania de stat este cea care asigura transportul cărbunelui și atât timp cât nu există o nouă licitație de atribuire, ea încasează. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri