Licitaţiile ANAF, eşecuri în lanţ. Fiscul nu a primit nicio ofertă pentru o vilă a familiei Voiculescu

Data publicării:
vila anaf

Cel mai recent eşec: o vilă pe care ANAF încearcă să o vândă pentru a recupera o parte din prejudiciul evaluat la 60 milioane de euro din dosarul ICA.

Deşi se află într-o zonă foarte bună din nordul Bucureştiului, vila familiei Voiculescu, aflată pe strada Aviator Zorileanu, nu a trezit niciun interes la prima licitaţie organizată de ANAF. Preţul de pornire a fost de 4,5 milioane de lei, aşa că la a doua licitaţie, acesta va fi redus cu 25%.

Nu este singura proprietate pentru care Fiscul e nevoit să taie din preţ, în lipsă de cumpărători.

Un alt teren pe care ANAF încearcă să-l vândă la licitaţie aparţine familiei Copos. În spatele acestui gard se află un lot de 10.000 de metri pătraţi, care a fost scos la licitaţie cu un preţ de pornire de aproape 4 milioane de lei.

Ion Petre, locatar: „Nu cumpără nimeni, aici nu intră nimeni, are pază colo care păzeşte strada, nu-ţi dă voie să intri, strada asta a astupat-o, veniţi aici să vedeţi ce mizerie este”.

Nici măcar pentru proprietăţile ieftine Fiscul nu găseşte uşor cumpărători. În Popeşti-Leordeni, ANAF încearcă să vândă două locuinţe cumpărate prin programul Prima Casă.

Unul dintre apartamentele scoase la vânzare de ANAF are 45 de metri pătraţi şi un preţ de pornire de 20.300 de euro, cu 25% mai puţin, semn că imobilul a mai fost scos o dată la licitaţie.

Specialiştii în imobiliare au mai multe explicaţii pentru licitaţiile eşuate.

Dragoş Vîlceanu, preşedintele Asociaţiei Brokerilor Imobiliari: „Aceste proprietăţi nu pot fi vizionate decât pe exterior şi atunci din acest motiv e foarte riscant să achiziţionezi o proprietate prin această procedură, pentru că nu ştii ce găseşti în înăuntrul proprietăţii, când intri în posesie. Orice terţă persoană interesată poate în orice moment să depună o contestaţie”.

Anul trecut, ANAF a obţinut din executări silite 3,5 miliarde de euro. Valorificarea bunurilor mobile şi imobile reprezintă, însă, doar 10 milioane de euro. Una dintre explicaţiile date de inspectorii fiscali e că multe dintre bunurile care ar trebui să fie executate silit sunt încă blocate în procese.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri