LIGA CAMPIONILOR. CFR Cluj - Braga. Se joacă pe 50.000 de euro

Data publicării:
2011 20cfr 20cluj-34289

Într-o grupă dominată categoric de Manchester United, vicecampioana Angliei fiind singura echipă din competiţie care a obţinut până acum punctajul maxim, CFR se duelează cu Galatasaray şi cu Braga pentru celelalte două locuri care dau dreptul de a merge mai departe în cupele europene.

Calculele sunt complicate, cele trei echipe fiind despărţite de un singur punct, oricare dintre ele având şanse de merge în fazele superioare.

Fără şanse în campionat, unde înfrângerea cu Astra (0-2) a făcut ca distanţa faţă de Steaua să crească la 16 puncte, clujenii vor încerca să-şi salveze sezonul în meciul cu Sporting Braga, pe care în tur au învins-o cu 2-0, chiar la ea acasă. Un succes pentru elevii lui Paulo Sergio ar însemna că aceştia vor continua cel puţin în Europa League, dar rămân şanse intacte şi pentru Liga Campionilor.

Pentru fotbalişti miza e dublă, aceştia urmând să fie premiaţi de club cu nu mai puţin de 50.000 de euro fiecare. Este vorba despre 30.000 de euro reprezentând primele restante pentru victoria de la Braga şi remiza de la Istanbul, la care se adaugă alte 20.000 de euro. Dacă însă vor rata calificarea, clujenii nu vor mai încasa nimic din recompensele pe care Arpad Paszkany le-a promis pentru punctele obţinute în grupa H.

Felgueiras: Batem cu 2-0, dar şi 1-0 e bun

Deşi îi aşteaptă un meci foarte greu, jucătorii CFR-ului sunt optimişti. "Cei de la Braga au o echipă foarte bună, scurtă, dar sunt convins că noi, prin acţiuni foarte rapide de contraatac, îi putem surprinde şi putem marca. Avem calitate la jucători, ne mai trebuie determinare şi ambiţie. Cred că vom câştiga cu 2-0, dar şi 1-0 ar fi bun, numai să câştigăm. Şi astfel vom avea şanse să ne calificăm în primăvara Ligii Campionilor, pentru că nu cred că Galatasaray o poate învinge pe Manchester", a spus portarul Felgueiras.

"CFR - Braga este un meci care va fi ca o finală pentru noi. Trebuie să câştigăm! Dacă batem, sută la sută trecem pe locul 3", a declarat căpitanul Ricardo Cadu.

Antrenorul Paulo Sergio nu are niciun jucător suspendat pentru meciul cu Sporting Braga. Eliminat în jocul de la İstanbul, uruguayanul Matias Aguirregaray şi-a ispăşit etapa de suspendare în meciul de la Cluj cu Galatasaray şi are drept de joc. Tehnicianul portughez nu ştie dacă îl va putea folosi pe Cadu, care a acuzat probleme musculare la meciul cu Astra, când a şi fost înlocuit în minutul 62.

Echipa cu care acesta ar putea începe partida arată astfel: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Rada - Luis Alberto, Godemeche - Sougou, Bastos, Camora – Kapetanos.

„O cunosc foarte bine pe Braga, dar şi pe antrenorul ei. Este un club care dă foarte mulţi jucători la echipa naţională a Portugaliei, în număr de şapte. Vrem să jucăm bine, să fim curajoşi şi să fim capabili să ne creăm situaţii şi să dăm goluri”, a spus Paulo Sergio la conferinţa de presă.

Arbitrează o brigadă din Rusia

Meciul de pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" va fi arbitras de o brigadă din Rusia, cu Serghei Karasev la centru. Acesta va fi ajutat de arbitrii asistenţi N. Golubev şi T. Kalugin şi de arbitrii adiţionali A. Nikolaev şi M. Laiuşkin. Arbitru de rezervă va fi Anton Averianov.

Pentru clujeni, vestea proastă vine de la Istanbul, unde Galatasaray va primi vizita lui Manchester United. Cum "diavolii roşii" nu mai pot pierde primul loc, Sir Alex Ferguson a deplasat ân capitala Turciei un lot din care lipsesc multe vedete, printre care Van Persie, Rooney, Evra, Scholes, Ferdinand şi Giggs, după cum informează GSP.

Clasamentul Grupei H:

1. Manchester United 4 4 0 0 9 - 4 12

2. Galatasaray İstanbul 4 1 1 2 4 - 5 4

3. CFR 1907 Cluj 4 1 1 2 5 - 6 4

4. Sporting Braga 4 1 0 3 5 - 8 3

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri