LIGA CAMPIONILOR. Manchester United - CFR Cluj. Un meci pentru istorie

Data publicării:
kapetanos 205435791 20mediafax 20foto 20mircea 20rosca-36894

CFR Cluj se află în faţa celui mai important meci din istoria sa. Având deja asigurat locul în 16-imile Europa League, echipa din Gruia se duelează de la distanţă cu Galatasaray Istanbul pentru poziţia secundă în grupă, care duce în primăvara Ligii Campionilor, performanţă pe care nici o altă echipă din ţara noastră nu a reuşit-o până acum.

Din capul locului trebuie precizat că soarta ardelenilor nu depinde doar de scorul meciului de pe stadionul "Old Trafford", ci şi de ceea ce se va întâmpla la Braga, unde Sporting, deja scoasă din calculele calificării, primeşte vizita lui Galatasaray. O victorie a turcilor, îi duce pe aceştia în optimile Ligii, indiferent de ce va face CFR la Manchester.

Pentru clujeni, calculele sunt simple. La egalitate de puncte cu Galata, aceasta este avantajată de rezultatele din meciurile directe, astfel că CFR este obligată să obţină în faţa lui United un rezultat mai bun decât vor scoate turcii la Braga.

United va odihni titularii

Toate semnalele arată că United va menaja o mare parte dintre titulari, mai ales că în etapa următoare din Premier League este programat derby-ul oraşului Manchester, cu rivalii de la City. Aşa au stat lucrurile şi la Istanbul, când englezii au pierdut cu 1-0. Dintre jucătorii cu care Sir Alex Ferguson ar fi vrut să înceapă meciul va lipsi brazilianul Anderson, accidentat în ultimul meci de campionat. Fundaşul Nemanja Vidic, abia revenit după o lungă perioadă de indisponibilitate, va fi menajat, însă Wayne Rooney s-atr putea afla printre titulari.

Chiar şi aşa, sarcina clujenilor va fi foarte grea, pentru că nici tradiţia nu este de partea lor. Manchester United a jucat cinci meciuri în compania unor echipe româneşti, câştigându-le pe toate. În partida disputată pe 2 octombrie, la Cluj, englezii s-au impus cu 2-1, după ce au fost conduşi cu 1-0.

Fotbaliştii de la CFR au promisă o primă consistentă, câte 50.000 de euro de jucător, în cazul în care echipa va ocupa locul al doilea şi va merge în Liga Campionilor. În caz contrar, aceştia vor încasa doar 20.000 de euro, cât li s-a promis pentru calificarea în Europa League.

Iuliu Mureşan: Cred într-o minune şi în calificare

Deşi îi aşteaptă un meci foarte greu, clujenii visează la un rezultat mare pe "Old Trafford". "Este o şansă istorică pentru noi şi vrem să profităm de ea. Eu sper în minuni. Credem într-o minune şi în calficare. E posibil ca United să joace cu echipa a doua, dar şi în aceste condiţii vom avea un meci dificil, însă nu renunţăm la luptă. Cred că ne vom întoarce cu un cadou frumos din Anglia. Sper ca trioul nostru ofensiv, Rui Pedro - Sougou - Bastos, să pună mari probleme. Mizez şi pe o victorie a celor de la Braga, o echipă cu un atac foarte bun", a spus preşedintele Iuliu Mureşan la plecarea spre Anglia.

La fel de încrezător este şi antrenorul Paulo Sergio: "Mergem la Manchester cu optimism, sperăm într-un rezultat mare. Ştim că va fi foarte greu, dar credem că e posibil să facem o mare surpriză şi sperăm la un rezultat mare. Ar fi ceva extraordinar pentru club, pentru jucători, pentru toată lumea".

Tehnicianul portughez ar putea începe meciul cu următoarea echipă: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Rada - Luís Alberto, Mureşan - Sougou, Rui Pedro, Camora - Bastos.

Arbitrează italianul Daniele Orsato

Meciul va fi condus de o brigadă de arbitri din Italia, avâmdu-l la centru pe Daniele Orsato. Acesta va fi ajutat de arbitrii asistenţi Mauro Tonolini şi Massimiliano Grilli şi de arbitrii adiţionali Andrea De Marco şi Mauro Bergonzi. Arbitru de rezervă va fi Lorenzo Manganelli.

Clasamentul Grupa H

1. Manchester United 5 4 0 1 9 - 5 12

2. Galatasaray İstanbul 5 2 1 2 5 - 5 7

3. CFR 1907 Cluj 5 2 1 2 8 - 7 7

4. Sporting Braga 5 1 0 4 6 -11 3

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri