LIGA I. Dinamo – Oţelul Galaţi 2-1. Prima victorie după şase etape

Data publicării:
s23 20dinamo 20otelul 20beta 20231112 20new-35034

Meciul s-ar fi putut termina însă la egalitate, dacă în ultimul minut de joc formaţiei oaspete nu i s-ar fi refuzat o lovitură de la 11 metri.

La una dintre ultimele faze ale partidei, Alexe, aflat în propriul careu, a respins o minge șutată de Benga, cu ambele mâini ridicate la nivelul feței. Deși arbitrul Lucian Rusandu se afla bine poziționat, el a făcut semn din cap că nu este penalty și a lăsat faza să continue.

În schimb, ambele goluri ale lui Dinamo au fost înscrise de la punctul cu var. În minutul 17, arbitrul a dat penalty pentru un henţ în careu al lui Râpă, lovitura de pedeapsă fiind transformată de Alexe.

După 14 minute, Rusandu a a dat din nou penalty, la un fault comis de Perendja asupra lui Ţucudean, lovitura fiind transformată de Matei.

Golul oaspeţilor a venit în minutul 60, fiind înscris tot de un dinamovist, Rus, care a trimis în propria poartă din faţa lui Punosevac.

Au jucat echipele:

Dinamo: Bălgrădean - Rus, Luchin, Grigore, Pulhac - Boubacar, C. Munteanu - Matei (Cristea '80), Issa Ba (Dănciulescu '67), Alexe - Ţucudean (Curtean '72). Antrenor: Dorinel Munteanu

Oţelul: Brăneţ (Simaitis '18) - Râpă, Sârghi, Perendija, Murgoci - Iorga, Giurgiu (Chipirliu '80), Benga, Băjenaru - Didi (Stromajer '46), Punosevac. Antrenor: Viorel Tănase

Cartonaşe galbene: Ţucudean '42, Matei '79 / Perendja '31, Murgoci '45+1

Meciul a fost arbitrat de Lucian Rusandu, ajutat de Miclos Nagy şi Florin Păunescu, în timp ce Florin Constantinescu a fost rezervă. Observatori au fost Mircea Cezar Ionescu şi Dan Berbecaru.

La meci au asistat aproximativ 3.000 de spectatori.

Munteanu nu a văzut henţul lui Alexe

Antrenorul roș-albilor, Dorinel Munteanu, s-a declarat foarte mulţumit de rezultat, dar a recunoscut că are un mic regret că primul său succes cu Dinamo a venit chiar în faţa fostei sale echipe.

“Pentru 90 de minute am încercat să uit de clipele minunate petrecute la Galați. Am trăit momente unice alături de acești jucători, dar pentru mine, pentru noi, pentru Dinamo erau foarte importante aceste puncte, așa că mă bucur pentru succes. Nu ne-a fost ușor, nu pot fi mulțumit în totalitate de ce-a fost la acest meci, dar îmi felicit băieții. Momentan, contează punctele. Vom avea timp și pentru a regla tot ce nu merge în jocul nostru“, a spus Munteanu la Digi Sport.

Chestionat în privința fazei din ultimul minut, Dorinel Munteanu a spus: “Ce? A fost penalty la Alexe? În careul nostru? Când? N-am văzut nimic. Sincer“.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri