LIGA I. Rapid – Gaz Metan 2-1. Giuleştenii au întors rezultatul în două minute

Data publicării:
s24 20rapid 20gazmetan 20beta 20191112 20new-34283

Echipa din Mediaş a deschis scorul în minutul 34, când Eric a transformat un penalty. Lovitura de pedeapsă a fost acordată pentru o ţinere de tricou în careu asupra aceluiaşi Eric, fază la care fundaşul rapidist Burcă a primit al doilea cartonaş galben, fiind eliminat.

În minutul 50 s-a restabilit egalitatea numerică pe teren, după ce arbitrul Adrian Cojocaru i-a acordat al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu lui Negru, pentru un fault asupra lui Ioniţă I.

Egalarea a survenit în minutul 78, când Ioniţă I a primit o centrare din partea dreaptă, a preluat şi a înscris cu un şut în vinclu de la 11 metri.

După doar două minute, Rapid a obţinut o lovitură de la 11 metri, acordată pentru un fault în careu al lui Frăsinescu asupra lui Surdu. Herea a transformat de la punctul cu var, stabilind rezultatul final.

Au evoluat echipele:

Rapid Bucureşti: Pecanha - Al. Coman, Abrudan, Burcă, Milisavljevici - M. Roman, Pavlovici, Codrea (Surdu '66), Herea - Ioniţă I (Ioniţă II '90+2), Ilijoski (Oros '38). Antrenor: Marian Rada.

Gaz Metan Mediaş: Pleşca - Frăsinescu, Negru, Muth, Buzean - Tahar, Breeveld (Bawab '83) - Astafei (D. Roman '70), Todea (Zaharia '54), Llullaku - Eric. Antrenor: Cristian Pustai.

Cartonaşe galbene: Roman '21, Burcă '27, '32, Oros '64, Milisavljevici '75, Surdu '90+3 / Buzean '15, Negru '45, '50, Pleşca '76, Muth '88.

Cartonaşe roşii: Burcă '32 / Negru '50.

Arbitri: Adrian Cojocaru (central) - Florin Păunescu, Imre Bucsi (asistenţi) - Marius Bocăneală (rezervă).

S-a jucat cu porţile închise

Partida de pe stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu s-a disputat cu porţile închise, după de gruparea giuleşteană a fost penalizată de Comisia de Recurs a LPF pentru incidentele de la meciul cu Astra Giurgiu.

Aproximativ 20 de suporteri rapidişti au fost prezenţi înainte de meci pe trotuarul de vizavi de intrarea oficială de la stadionul „Valentin Stănescu” şi au afişat două bannere: "Fost şef de UTC - acum patron distins / Fost arbitru vândut - acum rapidist convins" şi "Adevăratele glorii - în condiţii mizere / În Giuleşti e criză... de caractere".

Fanii giuleşteni au scandat: "Plecaţi cu toţii" şi "Afară, afară din Giuleşti".

Săgeţi către suporteri

Antrenorul Rapidului, Marian Rada, s-a arătat deranjat de faptul că puținii suporteri care s-au strecurat aseară în tribunele Giuleștiului au încurajat echipa de abia după cel de-al doilea gol.

„Am auzit din tribună scandări când am întors meciul la 2-1, dar atunci nu mai aveam nevoie. Trebuia mai devreme să fie suporterii lângă noi. Eu sunt orice, ocup orice funcție la Rapid, nu știu ce îmi rezervă viitorul. Sunt secund, principal, interimar, nu contează. Am gestionat azi o situație delicată, cu patru titulari absenți și am demonstrat că echipa trăiește și a câștigat. Eu sunt în fiecare zi lângă echipă și știu cel mai bine ce se întâmplă la nivelul ei, și că spun că Rapid trăiește și poate depăși acest moment”, a declarat Rada la Digi Sport.

La rândul său, antrenorul oaspeţilor, Cristi Pustai, a declarat că echipa sa ar fi putut obține un rezultat favorabil, dacă Vali Negru nu ar fi fost eliminat, în repriza secundă.

"Am avut trei șanse pe contraatac să închidem meciul. Nu putem lua punct din Giulești, tot conducem și pierdem. În condiții de egalitate puteam să mai înscriem, iar dacă rămâneam 11 contra 10, altfel ar fi stat datele problemei. A apărut o plafonare la echipă și este destul de periculoasă", a spus Pustai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri