„LINIUȚE” LEGALE. Pasionații de curse se întrec sub ochii poliției 

Data publicării:
curse

ACTUALIZARE 15.00. Un accident s-a produs la cursa de viteză organizată în Capitală şi supravegheată de poliţişti. Unul dintre piloţi a pierdut controlul maşinii şi a ieşit de pe pistă, a rupt un gard şi a intrat într-un canal plin cu apă. A fost un moment de panică pentru că mulţi spectatori au intrat pe pistă să vadă ce s-a întâmplat

Nimeni nu a fost rănit.

Într-o parcare din Bucureşti, motoarele a zeci de maşini sunt încălzite pentru cursele din timpul nopţii. Mirosul de cauciuc ars şi de ulei încins este plăcut şoferilor care participă la întrecerile bolizilor cu mulţi cai putere. Chiar dacă în Capitală se organizează de câţiva ani curse cu acordul Poliţiei, pasionaţii de adrenalină spun că nimic nu se compară cu scârţâitul de roţi, într-o cursă ad-hoc.

Spiritul acela nu va muri niciodată şi cursele ilegale nu vor muri niciodată, ele vor fi acolo. De acolo îţi iei adrenalina, la cursa legală poate să arăți ce poate maşina ta, ţi se dă un bonuleţ pe care scrie cât timp ai scos şi aia e cursa legală. Dar strada rămâne stradă şi va rămâne tot timpul”, spune un pasionat de curse ilegale.

Rapperul Puya face un videoclip centrat pe senzaţiile trăite la bordul maşinilor de competiţii. Aşa că a venit în parcarea unde îşi dăduseră întâlnire zeci de bolizi.

Cei care participă la curse ilegale pot face închisoare între trei luni şi doi ani sau sunt amendaţi cu până la 1.000 de lei, pentru tulburarea liniştii publice. Poliţiştii încearcă să afle din timp despre organizarea lor.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri