Litoralul românesc se vrea de patru stele

Data publicării:
piscina hotel litoral

Cele mai multe investiţii sunt planificate în sudul litoralului, aproape pustiit în ultimii ani tocmai în lipsa unor hoteluri moderne.

O sumă totală de două milioane de euro va fi investită pentru renovarea unui hotel care va fi reclasificat de la două la patru stele. „Este cerinţa pieţei, clientul, turistul este din ce în ce mai pretenţios, cum este şi normal, de altfel. Două stele nu credem că mai este un hotel necesar pentru litoralul românesc”, spune Paul Ivan, reprezentantul hotelului.

În Eforie Nord, un om de afaceri a investit aproape trei milioane de euro în două hoteluri, care vor trece de la trei la patru stele. Dacă vara trecută a avut 16.000 de turişti, anul acesta a vândut cu 4.000 de pachete mai mult.

Este vorba despre spaţiile pe care le amenajăm, schimbarea mobilierului, aerul condiţionat, dotări în bucătărie, multe, multe dotări”, explică Nicolae Bucovală, hotelier.

După modernizarea hotelurilor de două stele, tarifele vor creşte simţitor. Astfel, dacă pentru o noapte de cazare la un hotel de două stele în Venus turiştii plăteau anul trecut 100 de lei, din vară, atunci când hotelul va avea patru stele, vor trebui să scoată din buzunar chiar şi 300 de lei.

Preţurile la hotelurile de patru stele de pe litoralul românesc rămân în continuare mai mari faţă de cele din Turcia, Grecia sau Bulgaria. Un sejur de cinci nopţi la un hotel de patru stele din Mamaia costă, în medie, 500 de euro de persoană, comparativ cu 370 de euro de persoană în Bulgaria, 350 de euro în Grecia şi 300 de euro în Turcia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri