Sari la conținut

LIVE MAP | Trafic complet blocat în București

Anunțul autorităților că în București va veni o furtună a aglomerat Capitala atât de mult încât aplicația Waze este roșie! Aproape fiecare stradă este aglomerată, iar oamenii, avertizați să meargă acasă ca să se adăpostească, sunt de fapt prinși în trafic.

Urmăriți traficul în timp real aici.

De obicei, traficul la această oră era mult mai lejer. Astăzi, însă, o avertizare de cod galben de vremea rea a făcut ca Primăria Capitalei să dea ordin ca școlile să fie închise începând cu ora 17.00. Așa că părinții merg ca să-și ia copiii de la școală, după ce autoritățile locale au anunțat că școlile din Capitală vor fi închise mai devreme. „Pentru siguranță, eu înțeleg că de la ora 17.00 ar fi mai înțelept să se înceapă închiderea cursurilor, pentru a ajunge elevii acasă, pentru că nu stau în proximitatea școlilor”, a spus primarul general Gabriela Firea.

Conform ANM, în Bucureşti, în jurul prânzului vor începe modificări ale vremii, iar după ora 18:00 vântul se va intensifica treptat, intervalul critic fiind între orele 20:00 şi 3:00, când vântul poate lua aspect de vijelie, cu viteze între 55 şi 65 de kilometri pe oră.

Precipitaţiile vor fi de 25 de litri/pe metru pătrat, putând să ajungă în unele cartiere şi la 35 l/mp, cantităţi ce vor fi înregistrate pe o durată scurtă de cel mult două ore.

Vântul va mai avea intensificări pe parcursul zilei de joi, dar rafalele vor ajunge până la cele mult 40 - 50 de km/oră.

Primarul general Gabriela Firea a cerut să fie toaletaţi copacii, pentru a nu exista riscul ca aceştia sau crengi să fie doborâte de vânt, a cerut verificarea panourilor publicitare şi a cerut poliţiei locale să discute cu diriginţii de şantier pentru a-şi pune în siguranţă utliajele şi macaralele care ar putea crea probleme în cazul rafalelor de vânt.

Proprietarilor de terase li s-a solicitat să îşi pună în siguranţă clienţii şi să aibă grijă ca umbrelele să nu se desprindă, la fel şi acoperişurile.

 

Pe aceeași temă