Liviu Dragnea: Am primit la PSD zeci de telefoane de la maghiari care spun să nu cooptăm UDMR la guvernare

Data publicării:
20121217 20dragneaudmr-39070

„Aşteptăm, eu cred că o să desemneze (premierul) la 12:00, când iese domnul preşedinte Traian Băsescu”, a declarat luni dimineaţă, după încheierea consultărilor de la Palatul Cotroceni, secretarul general al PSD. „După care, în scurt timp, trebuie construită formula guvernamentală, trebuie să ne vedem astăzi să facem calendarul. Important e să avem Guvernul până-n Crăciun.”

Astăzi ar trebui să avem o întâlnire cu UDMR-ul, să finalizăm discuţiile. E, de fapt, cel mai fierbinte subiect. După ce se întoarce Victor Ponta, ne punem de acord. (...) Subiectul e foarte fierbinte. Reacţiile din ţară sunt destul de... intense, ca să nu spun altceva. În toate sensurile”, a spus Dragnea. „Am primit şi la sediul PSD, joi şi vineri, paradoxal, zeci de telefoane de la cetăţeni de etnie maghiară. Care zic să nu intre (să nu fie cooptată Uniunea Democrată a Maghiarilor din România la guvernare – n.red.) Şi în aceste condiţii, ne întâlnim astăzi”, a concluzionat scurt Dragnea.

Dragnea nu a participat la consultările de la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu pentru desemnarea premierului, dar a confirmat pentru jurnaliştii prezenţi la sediul Uniunii Social Liberale că „şi Forţa Civică a înaintat o propunere”.

Tot luni, vicepreședintele PSD și președintele Consiliului Județean Vrancea Marian Oprișan a respins la rândul său opinia lui Victor Pontaconform căreia UDMR ar trebui cooptat la guvernare. „Sunt solidar cu Victor Ponta în chestiunea cu negocierile care s-au derulat până în acest moment cu UDMR, dar punctul meu personal de vedere este că nu ar trebui să cooptăm UDMR-ul la guvernare”, a spus Marian Oprișan cu puţin timp înainte de întâlnirea de la Cotroceni pentru consultări cu președintele.

„Nu s-a făcut guvern până în acest moment și nici nu s-a discutat despre componența lui. Este normal ca aceste lucruri să se întâmple după ce Victor Ponta va fi desemnat, probabil că astăzi, primul ministru al Guvernului pentru următorii patru ani”, a mai declarat Oprișan.

La puțin timp după declarațiile colegului său, liderul PSD Victor Ponta a fost întrebat dacă știe că Marian Oprișan a criticat negocierile cu UDMR. Premierul a comentat scurt: „Hai, mă! Vreți să îl sunați să vedeți că nu a criticat nimic?”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri