Sari la conținut

Liviu Dragnea: Nu organizăm niciun miting

PSD nu va organiza o contramanifestație, a anunțat președintele partidului, Liviu Dragnea. Declarația sa vine după ce mai mulți lideri social-democrați au făcut această propunere, iar secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a spus că formațiunea poate scoate în stradă chiar și un milion de oameni, ca răspuns la protestele din ultimele zile.

„Nu am de gând să accept sau să dau posibilitatea colegilor noștri să organizeze vreun miting. Nu am de gând să scoatem în stradă un milion de oameni, pentru că ar fi o luptă între români și așa ceva nu accept”, a spus Liviu Dragnea.

„În schimb, le-am cerut colegilor mei să declanșeze începând de mâine o listă de semnături pentru a-și arăta susținerea pentru ceea ce voiau să spună dacă ieșeau în stradă, în speranța că violențele de azi-noapte nu vor mai fi văzute în zilele următoare și din dorința de a nu escala acest conflict”, a adăugat el.

Peste 300.000 de oameni au ieşit în stradă miercuri seară în Bucureşti şi în alte zeci de oraşe, pentru a protesta faţă de modificarea codurilor penale. A fost cel mai mare protest din ultimii 25 de ani din România. În Piaţa Victoriei au fost aproximativ 150.000 de oameni.

În jurul orei 22.30 situaţia a degenerat după ce mai mulţi manifestanţi violenţi au început să arunce cu petarde, torţe, pietre şi gheaţă spre forţele de ordine. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene şi au cerut evacuarea zonei. Protestatarii paşnici au părăsit Piaţa unde jandarmii au continuat intervenţia în forţă contra grupului de agitatori.