Sari la conținut

Liviu Voinea pleacă din Guvern pentru a deveni membru al conducerii BNR

O altă propunere a PSD pentru un loc în consiliul de administrație al BNR este secretarul de stat de la Finanțe Gheorghe Gherghina, considerat „omul din umbră” al bugetului.

Victor Ponta a spus că este mulțumit de activitatea lui Liviu Voinea și Gheorghe Ghergina în Guvern, dar că numirea lor în conducerea Băncii Naționale, pentru un mandat de cinci ani, înseamnă un avans în carieră.

Pentru board-ul BNR îl vom susţine ca prim-viceguvernator peFlorin Georgescu, viceguvernator - domnul Liviu Voinea şi membri în board - Daniel Dăianu şi Gheorghe Gherghina. Acesta sunt cele patru propuneri ale noastre”, a spus Victor Ponta într-o conferință de presă organizată la sediul PSD. 

Pe de altă parte, Nicolae Dănilă şi Cristian Popa,vehiculați până acum pe lista propunerilor PSD pentru conducerea Băncii Naționale, s-au retras.

Există informații că Liviu Voinea nu ar fi fost de acord cu reducerea CAS la angajator cu 5%. De altfel, această măsură nu a fost nici pe placul FMI. Totuși, Victor Ponta a negat informația, arătând că Liviu Voinea a sprijinit reducerea CAS.