Localitatea în care se surpă un deal, iar în pământ sunt crevase adânci de trei metri

Data publicării:
izvoarele google maps

A luat-o din nou la vale pământul în localitatea gălăţeană Izvoarele. De data asta, se surpă un deal din sat, pe o lungime de aproape o sută de metri. Alunecarea de teren e la doar 50 de metri de primele case. Paisprezece persoane ar putea fi evacuate.

Pâmântul a început să se surpe din nou duminică. A luat-o la vale un versant din dealul aflat chiar în centrul satului, la doar 50 de metri de casele oamenilor. Dealul a alunecat 30 de centimetri doar în noaptea de sâmbătă spre duminică. În pământ au apărut crevase adânci de trei metri.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au interzis accesul şi au izolat zona periculoasă.

Totodată, localnicii au fost înştiinţaţi să se pregătească de evacuare, în cazul în care alunecările vor continua.

Lt-col Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt al ISU Vrancea: „În apropierea acestei alunecări de teren se află 6 locuinţe, cumva la 50 de metri, iar la 100 de metri biserica, şcoala şi alte instituţii. Au fost identificate spaţii de cazare în cazul în care se impune evacuarea şi noi ne vom deplasa zilnic aici”.

Primarul crede că alunecarea de teren a fost provocată de precipitaţiile abundente din ultimele zile.

Emil Dragomir, primarul comunei Slobozia Conachi: „Este mai agresivă şi e foarte aproape de casele oamenilor. Împădurirea trebuie făcută urgent, foarte urgent, în toată zona de aici”.

Alunecarea de teren s-a produs la o distanţă de circa un kilometru faţă de cea care a avut loc în luna martie, la intrarea în sat. Atunci s-a surpat o porţiune mult mai mare: lungă de 300 de metri şi lată de 250. Cercetători de la Institutul Geologic au venit în sat şi au făcut măsurători, dar nu au reuşit să stabilească exact cauza alunecărilor.

Peste trei sute de mini-cutremure au zguduit localitatea Izvoarele, în mai puţin de o lună, în 2013. Nici până azi, specialiştii nu au reuşit să găsească vreo explicaţie pentru fenomen.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri