Localități din județul Neamț sunt în continuare izolate

Data publicării:
14122012 20izolati2-38631

Satul David din județul Neamț e izolat de duminică. Au trecut 24 de ore de când viscolul s-a oprit, dar multe localități sunt în continuare izolate.

S-a lucrat și noaptea trecută, dar autoritățile nu au reușit să facă față, pentru că este vorba de distanțe mari.

Primarul comunei Văleni, Ionel Stoleru, a spus că s-a încercat azi noapte deblocarea, cu două utilaje, și se speră că astăzi se va ajunge în satul David. Zăpada ajunge la doi metri.

Probleme deosebite nu au fost, s-a ținut legătura permanent cu prefectul, iar autorităție au promis că drumul va fi deszăpezit cât mai curând, a spus primarul, precizând că este electricitate.

Prefectul dă vina pe utilajele vechi

Două utilaje care era în marș s-au stricat, a spus prefectul de Neamț, Dumitru Haralambie. În sat se va ajunge, nu sunt probleme cu oameni bolnavi, medicamente, apă, electricitate. Dacă e vreo problemă, putem ajunge să scoatem oamenii, a subliniat el.

Pe Icușești se lucrează la deszăpezire pentru satul Bătrânești. Utilajele sunt vechi, a mai spus prefectul.

 "Comunicatul a fost transmis de la Neamţ la MAI. Pentru asta, prefectul de Neamţ şi-a luat ceaarta cuvenită din partea ministrului. Duşa mi-a reproşat că am dat satul David deschis, eram sigur că se va deschide de dimineaţă. Ăsta a fost reproşul, a fost pe bună dreptate", a declarat prefectul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri