Localități nedeszăpezite din cauza unui scandal între patronul firmei și poliție

Data publicării:
drum zapada

„Mi-a cerut să-l împrumut cu cinci mii. I-am spus - domnule, nu am. Și de atunci poartă pică pe mine”. Aşa îşi justifică gestul Marian Toma, patronul firmei de deszăpezire care şi-a retras utilajele de pe drumurile din nordul judeţului Giurgiu în plin cod portocaliu.

Am sunat la 112 și le-am spus că nu mai pot să fac faţă cu cei doi oameni. Şeful de la circulaţie şi de aici”, mai spune Marian Toma.

Şeful de post i-ar fi cerut bani înainte de intrarea în vigoare a codului portocaliu. Cum nu ar fi avut să-i ofere, agenţii ar fi primit ordin să monitorizeze cu atenţie firma de deszăpezire, susţine patronul: „Mă urmaresc tot timpul. Îmi opresc copii. Nu, m-am săturat.

I-a anunţat şi pe salvatorii de la ISU că nu îi mai poate sprijini.

De două ori a fost sancţionată firma de deszăpezire din Bolintin în doar câteva zile. În plus, poliţiştii spun că fiul patronului ar fi fost prins la volanul unei maşini de deszăpezire deşi avea permisul suspendat. Drumarul recunoaşte că aşa a fost. Dar spune că era o situaţie limită!

Fiind situație de urgență, erau după mașina de deszăpezire. Mi-au văzut copilul. S-au întors după maşină. L-am trimis să verifice”, spune Marian Toma.

La rândul său, Constantin Șuță, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu a declarat: „Nu a menţinut cum trebuie starea drumurilor. Această societate a fost sancţionată pentru neîndeplinirea sarcinilor pe care le avea”.

Poliţia respinge şi acuzaţiile drumarului legate de banii care i-ar fi fost ceruţi.

Nu este vorba de aşa ceva. Dacă are astfel de informaţii, se poate adresa instanţei de judecată”, a adăugat Constantin Șuță.

Şeful poliţiei din Bolintin nu a vrut să comenteze acuzaţiile.

În spatele întregului scandal rămân însă 15 localităţi cu aproape zece mii de oameni care se pot trezi blocaţi dacă va ninge din nou în următoarea perioadă. Firma de deszăpezire refuză să mai scoată utilajele pe drum. Două contracte, în valoare de aproape 200 de mii de lei, a semnat Consiliul Judeţean Giurgiu cu această companie de deszăpezire.

La trei zile de la oprirea ninsorii, drumurile din Bolitnin sunt în continuare acoperite cu gheaţă şi zăpadă. Autorităţile judeţene speră să rezolve situaţia tensionată cât mai curând.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri