Localnicii din Vulcan au transformat DJ664 în pârtie

Data publicării:
drum


Şoseaua, din localitatea Vulcan, județul Hunedoara, a fost dată în folosință la sfârșitul anului trecut, după ce a fost modernizată cu 12 milioane de lei, bani europeni. Pârtia improvizată i-a costat scump pe edili, care au fost amendaţi cu 2.000 de lei, pentru că i-au lăsat pe oameni să schieze pe drum.

Localnicii din Vulcan sunt extrem de încântaţi de noul drum judeţean. Nu pentru faptul că este bine construit, ci pentru că iarna se transformă într-o pârtie numai bună pentru săniuş.

Cei care merg la plimbare în Pasul Vâlcan sunt obişnuiţi cu cei care folosesc drumul ca mijloc de distracţie.

La sfârşitul lunii noiembrie drumul a fost inaugurat şi dat în folosinţă, în urma reparaţiilor. La Reprezentanţii Ministerului Turismului şi Dezvoltării au aflat de situaţie şi au amendat municipalitatea cu 2.000 de lei. Edilul din Vulcan spune că nu poate opri fenomenul.

„Nu e pericol, se dau cu săniile, cu schiurile, e treaba lor, nu pot să opresc pe nimeni. Şi aici, pe derdeluş, nu pot să opresc pe nimeni”, spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

În apropierea drumului există însă şi o pârtie amenajată, dar cei 300 de metri ai săi nu-i conving pe localnici şi pe turişti să abandoneze distracţia de pe drumul judeţean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri