Video Locuitorii unui bloc reabilitat din Sectorul 2 s-au trezit cu termoizolația tavanului prăbușită

Data publicării:
termoizolatie cazuta la parterul unui bloc
Termoizolația tavanului unui bloc din Sectorul 2 reabilitat în 2017 s-a prăbușit Foto: Facebook Radu Mihaiu

Termoizolația tavanului unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei s-a prăbușit. Evenimentul nu s-a soldat cu victime pentru că întâmplător nu trecea nimeni prin spațiul comun din scara blocului. 

Vecinii spun că zgomotul nu a fost foarte puternic în momentul în care s-a produs impactul.

„Da, am auzit. Nu foarte tare, pentru că era material de-asta mai subțire. Probabil că cei care au reabilitat nu au făcut ca lumea”, spune un locatar.

„Nu am auzit, pentru că stau la etajul 7. Dar dacă ieșeam afară, pentru că noi stăm cu copii aici, era dezastru”, comentează o altă vecină. „Avem foarte mulți copii pe scară și se joacă acolo, la cutia de scrisori”, adaugă femeia.

Ea spune că nu s-a mai întâmplat ceva asemănător în trecut și că incidentul a apărut acum, după ce blocul a fost reabilitat.

Blocul a fost reabilitat in anul 2017, iar un an mai târziu i s-a făcut recepția. Asta înseamnă că lucrarea este încă în garanție. 

Potrivit primarului Sectorului 2, reparațiile vor fi făcute de către firma de construcții.

„Din fericire, nu a fost nimeni rănit. Vom verifica alte lucrări făcute de aceeași echipă și vom verifica dacă sunt aceleași condiții ca la acest bloc. Vom verifica cine a făcut această recepție, cine este de vină. Cu siguranță există o responsabilitate a constructorului, care și-o va asuma, dar pe lângă constructor există și o responsabilitate a celorlalți, care au făcut recepția, care au acceptat aceste lucrări. Firma va executa toate lucrările și o va face din bugetul propriu”, a precizat Radu Mihaiu la Digi24.

„Nu doar corupția poate ucide, ci și incompetența”, a comentat edilul pe pagina sa de Facebook.

Urmează ca cei care au făcut asigurarea să deschidă o anchetă internă și să stabilească în ce condiții s-a desprins tavanul.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri