Lucrarea controversată din Piața Revoluției va fi demolată

Data publicării:
marius leonte 4

Primăria București a decis demontarea lucrării amplasate de Kartell Media în Piața Revoluției, în urma numeroaselor sesizări ale cetățenilor care s-au declarat ofensați de caracterul controversat al acesteia, a informat PMB prin intermediul unui comunicat.

marius leonte 5
marius leonte 5

Municipalitatea a precizat că spațiul expozițional temporar din zona Pieței Revoluției (cuprins între str. Academiei - Calea Victoriei și str. Dem I. Dobrescu) a fost reglementat printr-un parteneriat încheiat în data de 7 martie între Kartell Media & Events SRL București și Instituția Prefectului Municipiului București.

Scopul acestui parteneriat îl constituia "susținerea proiectului Kulturama" - "un proiect care sprijină, promovează și ajută la dezvoltarea tinerilor artiști din București", așa cum se specifică în protocolul de parteneriat, a menționat PMB.

Conform acestuia, organizatorul era obligat, la art. 3.1, să furnizeze Prefecturii Municipiului București, în calitatea sa de partener, toate informațiile necesare organizării și desfășurării acestui proiect.

"În baza acestui parteneriat, comisia pentru organizarea și desfășurarea adunărilor publice a aprobat în martie 2016 (prelungit ulterior) evenimentul de artă vizuală 'Kulturama', din Piața Revoluției, în cadrul căruia 'se vor prezenta lucrări personale ale tinerilor artiști'. Având în vedere că în actualul regulament al comisiei nu este prevăzută obligația solicitantului de a prezenta, la momentul cererii autorizației, ilustrări de temă, evenimentul a fost aprobat de către membrii comisiei, care s-au bazat pe buna credință a expozanților. Subliniem că dacă ar fi existat cea mai mică suspiciune că această lucrare poate ofensa cetățenii, nu se punea problema acordării autorizației", a mai precizat PMB.

Municipalitatea a subliniat că în noul regulament, la care se lucrează în prezent, se va solicita, în mod expres, ca tema fiecărui eveniment cultural-artistic desfășurat în spațiul public să fie însoțită de ilustrații, evitându-se astfel situații similare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri